Andreescu, cifre groaznice: Câte meciuri a jucat în ultimii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreescu

Cine e supărat de accidentările tot mai dese suferite de Simona Halep, la 29 de ani, ar trebui să urmărească cu o mai mare atenţie ce se întâmplă cu Bianca Andreescu, la 20 de ani.

Canadianca a avut o ascensiune fulminantă în tenisul feminin: în 2019, a reuşit „dubla“ Indian Wells - Miami pe hard, iar apoi şi-a întregit sezonul fantastic pe suprafaţa dură, triumfând şi la US Open. Şi apoi, Andreescu s-a „tăiat“. 

Bianca s-a accidentat pe finalul acelui sezon, la Turneul Campioanelor, unde a jucat un singur meci întreg, cu Halep. A fost învinsă atunci, în trei seturi, de Simona, după care, în partida următoare, cu Pliskova, a abandonat după un prim set pierdut. A urmat un 2020 în care „Bibi“ n-a jucat nicăieri! Revenirea s-a produs abia în februarie 2021, însă şi de atunci, Andreescu mai mult a stat decât a jucat. Fie din cauza accidentărilor, fie pentru că a avut COVID-19, fie că n-a vrut să stea în carantină, cum s-a întâmplat, la Roma.

Fără niciun meci pe zgură, Andreescu s-a înscris la Internationaux de Strasbourg (23-29 mai), un turneu mic, de categoria WTA 250. A fost, practic, singura şansă a lui „Bibi“ de a juca nişte meciuri pe covorul roşu, înainte de French Open (30 mai - 13 iunie). Doar că şi această întrecere s-a încheiat prematur pentru canadianca de 20 de ani. După ce le-a învins, pe rând, pe Lazaro Garcia (279 WTA) şi pe Zanevska (259 WTA), Bianca s-a retras înaintea partidei din sferturi!

„Sunt foarte fericită cu victoria de astăzi (n.r. - cu Zanevksa), dar... mă retrag de la următorul meci, deoarece am simţit un pic de durere la muşchii abdominali şi nu vreau să forţez, înainte de Roland Garros. Nu vreau să risc. Nimic serios, totuşi. E un pic de disconfort“, a explicat jucătoarea de origine română, potrivit WTA Insider.

Sorana, scoasă din program

Această decizie a Biancăi i-a încurcat pe organizatorii turneului. Într-o primă fază, ei au anunţat că învingătoarea duelului Sorana Cîrstea (61 WTA) - Shuai Zhang (45 WTA) din turul II, care ar fi trebuit să joace cu Andreescu în sferturi, va avansa direct în semifinale. Apoi, francezii au fost nevoiţi să amâne acest meci Cîrstea - Zhang pentru astăzi. Asta după ce ploaia a dat peste cap programul zilei de ieri. 

14 meciuri a jucat Bianca Andreescu în 2021: 11 victorii, 3 înfrângeri. Asta după ce, în 2019, a adunat un total de 55 de partide.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite