Andreescu - Begu, un meci fabulos: Învingătoarea s-a decis după trei seturi şi peste două ore de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Andreescu, învingătoare după un thriller incredibil
Bianca Andreescu, învingătoare după un thriller incredibil

Sar scântei, de câte ori se întâlnesc „Bibi“ şi Irina, în diverse competiţii. Precedentele trei partide se deciseseră toate în trei seturi. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, la Melbourne, în sferturile „Phillip Island Trophy“.

Bianca Andreescu (20 de ani, 9 WTA) se poate lăuda la vârsta ei fragedă cu nişte performanţe în tenis de care nu s-a apropiat Irina Begu (30 de ani, 74 WTA) şi de care, probabil, nici nu se va apropia vreodată. 

Totuşi, Begu are un stil de joc cu care, în mod evident, o chinuieşte pe fosta campioană de la US Open. Pentru că, de câte ori s-au întâlnit, chiar şi când „Bibi“ juca deja bine, meciurile s-au decis în trei seturi, după cum se poate vedea mai jos:

*2019 (Miami, turul I): 4-6, 7-6, 6-2 Andreescu

*2019 (Indian Wells, turul I): 6-7, 6-3, 6-3 Andreescu

*2018 (Fed Cup, Cluj): 6-3, 6-7, 6-2 Begu

Astăzi, în sferturile „Phillip Island Trophy“, povestea partidelor palpitante pentru Begu şi Andreescu s-a repetat! 

În primul set, Irina a condus cu 2-0, dar Bianca a revenit şi a egalat (2-2), iar echilibrul s-a păstrat apoi până în game-ul şase: 3-3. De aici, canadianca luat trei game-uri la rând şi a preluat conducerea: 6-3.

Begu a făcut furori, în schimb, în actul secund: S-a dus la 4-0 şi apoi la 5-1, făcând ca revenirea Biancăi (5-4) să fie inutilă, pentru că Irina a luat setul, după mari emoţii totuşi, cu 6-4 pe serviciul propriu.

Decisivul a fost, din nou, sufocant! 2-0 pentru Irina, apoi 2-2 şi 3-3. Moment în care Andreescu părea că se va desprinde decisiv, pentru că s-a dus la 5-3. Şi a servit pentru a închide partida, dar, surpriză, Begu a făcut break la 15! Şi s-a apropiat la 5-4, după care a egalat, făcându-şi serviciu: 5-5!

Ultimele două game-uri au fost pe serviciu (6-6), aşa că s-a intrat în tiebreak. Iar aici, evoluţia scorului a fost aşa:

*1-0 Begu

*1-1

*2-1 Begu

*2-2

*3-2 Andreescu

*4-2 Andreescu

*4-3 Andreescu

*4-4

*5-4 Andreescu

*5-5

*6-5 Andreescu (Minge de meci)

*7-5 Andreescu 

În semifinale, BIanca Andreescu o va întâlni pe Marie Bouzkova (50 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Australian Open, zguduit: Nadal, eliminat după ce luase primele două seturi! Tabloul semifinalelor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite