Andone: „Rămân şi dacă pierdem derby-ul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul spune că un eşec în faţa Stelei nu-l va demite din funcţie şi anunţă că va pleca singur dacă roş-albii nu obţin titlul, deşi contractul său e valabil două sezoane. Pentru dinamovişti, partida cu rivalii din Ghencea e hotărâtoare în lupta pentru titlu, a relaţiei cu fanii şi a sprijinului pe care Borcea îl va acorda în continuare echipei.

Mâine e adevăratul test, atât pentru Ando, cât şi pentru Lăcătuş. Dacă „Fiara" are sprijinul lui Gigi Becali, în schimb, tehnicianul dinamovist e „blindat" cu o clauză de reziliere de 400.000 de euro, de aceea, şefii nu-l vor da afară chiar dacă va pierde în faţa rivalilor. Însă, la nivel declarativ, discursul sună altfel: „Eu nu sunt antrenor de 10 sau 15 etape, îmi duc acordul până la capăt. Am doi ani de contract, dar, dacă la sfârşitul primului sezon nu suntem campioni, plec. La iarnă, voi analiza munca depusă şi vedem cum stăm. Pe mine nu trebuie să mă demită nimeni, ne strângem mâinile şi plec eu."

După ce a anunţat că va continua la Dinamo indiferent de rezultatul din derby, Ando a precizat tactica pe care o va aplica contra steliştilor. "Voi face o echipă de atac, nu m-am apărat în aceste zece etape. Steaua are o echipă foarte puternică, cu o apărare bună, care a primit gol doar din lovituri libere", a spus acesta. De aceea, la Săftica, roş-albii au pregătit intens scheme de joc, executanţii desemnaţi pentru loviturile libere fiind Adrian Cristea şi apoi Torje. În plus, în atac ar putea juca Marius Niculae ca vârf împins, în timp ce "Prinţul" va juca rolul servantului.

Tehnicianul roş-albaştrilor, Marius Lăcătuş, nu are amintiri prea plăcute legate de istoria recentă a derby-urilor dintre Dinamo şi Steaua. În mai 2008, roş-albaştrii au pierdut titlul în urma unei înfrângeri suferite pe terenul din „Ştefan cel Mare", scor 1-2. „A fost dureros rău de tot atunci. Şi acum îl consider cel mai dureros meci al carierei mele de antrenor pentru că am pierdut definitiv şansa de a deveni campioni. S-a spulberat atunci un vis", şi-a reamintit Lăcătuş, care caută acum să se răzbune printr-o victorie ce i-ar putea scoate definitiv pe ­„câini" din lupta pentru câştigarea acestei ediţii a Ligii I.

"Să lăsăm asta cu luptatul la retrogradare, nu ştiu ce cunoaşte Dragomir despre fotbal. E prea mult să spui că situaţia ar fi gravă."
Ioan Andone antrenor Dinamo

Meme, din iarnă la Dinamo

Cristi Borcea a anunţat că tratează cu Mihai Stoica pentru a prelua funcţia de preşedinte executiv al „câinilor", post vacant după ce şeful dinamovist a decis să rămână un simplu acţionar. De altfel, şi Andone inistă pentru aducerea lui Meme: "Sunt discuţii de mai mult timp cu Mihai Stoica. Mi-ar plăcea să vină aici. Cine intră în vestiarul lui Dinamo să ştie că trebuie să fie campion. Nu mai este valabil să terminăm pe locul doi sau şase". „Până în iarnă iau o pauză, vedem atunci ce va fi. Problema e rezolvată 50 la sută. Am spus de foarte multe ori că nu voi ajunge la o contracandidată a Stelei, dar evaluez orice ofertă", a comentat şi Mihai Stoica, care se teme de reacţia galeriei, el fiind stelist declarat.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite