Andone: „Nu mai antrenez şase luni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 51 de ani i-a anunţat pe acţionarii echipei Dinamo că se va întâlni cu ei pentru a semna rezilierea acordului cu roş-albii. Deşi ar mai avea contract cu „câinii” pentru încă un sezon, sau chiar până în 2013, dacă şefii ar decide să-i prelungească unilateral înţelegerea, Ioan Andone a decis s-o „rupă” cu dinamoviştii.

În ceea ce-l priveşte pe antrenorul cu care roş-albii au ajuns până în finala Cupei României, în sezonul trecut, conturile cu trupa din „Ştefan cel Mare" sunt încheiate. Ioan Andone îşi va rezilia acordul cu „câinii" în zilele următoare, însă lucrurile sunt departe de a fi clarificate. Pentru că a luat de unul singur decizia de a pleca de la Dinamo, „Fălcosul" va trebui, conform înţelegerii cu şefii, să plătească daune.

La finele stagiunii precedente, contractul lui Ando cu roş-albii s-a prelungit automat cu un sezon. Rezilierea unilaterală presupune şi plata unor sume din partea tehnicianului către acţionari, aproximativ 100.000 de euro. Totuşi, antrenorul de 51 de ani are şi el un „as" în mânecă: se va folosi de restanţele salariale pentru a „stinge" conflictul cu Dinamo.

E hotărât să plece

„Săptămâna viitoare, îmi reziliez contractul. Doar suntem oameni serioşi", a spus Andone. După aventura din „Groapă", în urma căreia s-a ales cu o finală de Cupă şi cu un loc şase în campionat, „Fălcosul" a decis să-şi ia o vacanţă mai lungă. „Timp de şase luni, nu vreau să mai antrenez. Cine ştie? Mă răzgândesc doar dacă apare vreo ofertă convenabilă, ori din ţară, ori din străinătate", a mai afirmat tehnicianul. 

După câteva probleme personale pe care le-a avut în zona Ardealului, Ioan Andone s-a întors ieri în Bucureşti. Acesta era aşteptat de acţionarii echipei Dinamo să discute cu ei despre situaţia sa contractuală. Oricum, decizia antrenorului este clară: „Îmi reziliez acordul, şi voi organiza o conferinţă în care voi explica motivele mele". 

Ciobotariu, până vor alţii să vină!

După refuzul lui Andone de a continua în „Ştefan cel Mare", Badea, Borcea şi Săvulescu vor trebui să se reorienteze. Dinamo a început pregătirile cu Liviu Ciobotariu, ajutat telefonic de Cornel Dinu, însă şefii nu sunt convinşi că „Ciobi" este o soluţie viabilă. Cristi Borcea va începe negocierile cu Cosmin Contra, care a plecat de la Timişoara fără înfrângere. Condiţia lui „Guriţă" va fi ca acţionarii să nu-i ceară câştigarea campionatului din primul an de contract.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite