ANALIZĂ Cât de mult trebuie să ne temem de Ungaria, prima adversară a handbalistelor tricolore în grupa principală de la Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anita Gorbicz
Anita Gorbicz

Naţionala României s-a calificat în grupa principală II de la Campionatul European de handbal feminin din Suedia şi va întâlni duminică Ungaria, de la ora 19.30.

Deşi Ungaria este un nume sonor în handbalul feminin fetele noastre nu dau piept cu o speritoare, deoarece maghiarele nu mai sunt ce au fost odată. Ce trebuie să ştim despre actuala echipă a Ungariei:

Antrenorul ei este danezul Kim Rassmusen, cel care a câştigat anul acesta Liga Campionilor cu CSM Bucureşti

Cea mai cunoscută jucătoare e Anita Gorbicz, de la Gyor, care a ajuns la 33 de ani. În lot se mai află o jucătoare experimentată, Bernadette Bodi, 31 de ani, tot de la Gyor.

Vice-campioana Europei, ETO Gyor, are doar trei jucătoare în lot, Gorbicz, Bodi şi Eva Kiss. Martin Ambros, selecţionerul nostru, le cunoaşte foarte bine deoarece le pregăteşte la echipa de club. de altfel, Ambros le cunoaşte foarte bine pe toate unguroaicele, deoarece una singură nu provine din campionatul intern.

Ultima performanţă a Ungariei este bronzul la Campionatul Mondial din 2005, unde România  a luat argintul. Anul trecut, la CM, Ungaria s-a clasat pe locul 11, iar acum doi ani, la Europene s-a clasat pe locul 7. Ungaria a ratat calificarea la ultimele două Olimpiade.

Cea mai bună marcatoare a Ungariei la aceste Europene este Anna Kovacs, cu 15 goluri, urmată de Anita Gorbicz cu 13 goluri.

unguroaicele au cea mai bună portăriţă a turneului, pe Kinhga Janurik, care are un procentaj de mingii apărate, de 54%. Din 35 de aruncări, ea a scos 19.

În Grupa Principală II se va porni cu următoarele punctaje acumulate în meciurile directe între echipele calificate: 

Norvegia şi Danemarca, ambele cu câte 4, România şi Cehia, câte 2, Rusia şi Ungaria, ambele cu 0 puncte. Meciurile din Grupa Principală II vor începe duminică, iar programul complet este următorul: Cehia – Rusia (ora 17.15), România – Ungaria (19.30), Danemarca – Norvegia (21.45), duminică, Cehia – România (17.15), Ungaria – Norvegia, Danemarca – Rusia (13 decembrie) şi Danemarca – România (19.30), Cehia – Norvegia, Ungaria – Rusia (14 decembrie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite