ANALIZĂ Rădoi îşi poate transforma, din nou, jucătorii în eroi: Atuurile care l-au propulsat la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai puţin de zece zile a avut nevoie Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru a găsi un înlocuitor pentru Cosmin Contra.

Iar asta pentru că, după evaluarea opţiunilor disponibile, Burleanu şi colaboratorii săi au ajuns la concluzia că varianta promovării lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă nu doar că e cea mai accesibilă, fiind vorba de un tehnician aflat deja sub contract cu FRF, dar prezintă şi foarte multe avantaje.

Concret, fostul stelist va veni la naţionala mare după o serie de rezultate excelente obţinute cu România U-21:

*Calificarea la Campionatul European din 2019

*Atingerea semifinalelor în cadrul acestei competiţii

*Calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2020

*Parcurs foarte bun în actualele preliminarii pentru Euro 2021 rezervat echipelor de tineret

Cu aceste rezultate pozitive, dar şi cu o imagine bună în ochii suporterilor, Rădoi mai deţine un atuu important: odată instalat la naţionala mare, el va lucra, în continuare, cu foarte mulţi fotbalişti pe care i-a avut sub comanda sa la tineret. 

După Europeanul din această vară şi atingerea semifinalelor, România a încheiat preliminariile pentru Euro 2020 folosind opt jucători promovaţi de la tineret: Nedelcearu, Rus, Răzvan Marin, Puşcaş, Ianis Hagi, Florinel Coman, Băluţă şi Cicăldău. Iar numărul puştilor poate creşte, având în vedere că portarul Ionuţ Radu, dar şi alţi câţiva jucători de la U-21 bat deja la porţile primei reprezentative. 

Şi, cum România nu va avea niciun meci până la barajul cu Islanda, programat pentru 26 martie, Rădoi va ataca această partidă capitală cu mulţi fotbalişti cu care a lucrat deja. 

Eu am înţeles că l-au ales pe Rădoi. La cât îl iubesc, sunt subiectiv. Eu, parcă aş vrea să-l avem pentru o perioadă lungă, nu să ne supărăm după meciul cu Islanda. Să nu facem cu Rădoi ce am făcut cu Hagi, atunci cu Slovenia. Sorin Cîrţu fost fotbalist   S-a văzut şi cu echipa U-21. Rădoi a format un grup bun şi are stofă. Acum, trece la un alt nivel, nu va fi simplu pentru că toată lumea aşteaptă aceste meciuri ca şi cum el ar fi salvatorul. Toată lumea va fi dezamăgită dacă nu vom obţine calificarea la Euro 2020. Victor Piţurcă manager CS U Craiova  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite