ANALIZĂ Nemţii s-au dezlănţuit în Liga Campionilor, egalând un record din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faza a treia a Ligii Campionilor a aparţinut nemţilor. Bayern Munchen, Schalke, Leverkrusen şi Borussia Dortmund s-au dezlănţuit şi au înscris în porţile adversarelor 17 goluri.

Doar echipele din Spania mai reuşiseră această performanţă în sezonul 2011-2012. Surprinzătoare este evoluţia celor de la Dortmund, care au un sezon intern extrem de slab, ocupând locul 14 după şase etape din Bundesliga. În Ligă însă, elevii lui Klopp merg ceas, având trei victorii din trei posibile şi un golaveraj de 9-0. Pofta lor de gol  a crescut de la meci la meci, după 2-0 cu Arsenal, urmând 3-0 cu Andelecht şi 4-0 cu Galatasaray, ultimele două meciuri fiind în deplasare.
În cel mai aşteptat meci al serii, Real Madrid a făcut instrucţie cu Liverpool, chiar pe „Anfield Road”, scorul înregistrat la pauză, 0-3 rămânând şi la final. Cristiano Ronaldo a punctat o dată şi a ajuns la 70 de goluri marcate în cea mai importantă competiţie internaţională intercluburi, cu unul mai puţin decât Raul Gonzales şi cu unul mai mult decât rivalul Messi. Ronaldo şi Messi sunt fotbaliştii care au marcat pe cele mai multe stadioane din Europa, în Liga Campionilor, 22 la număr. Iar „Anfield Road” a devenit a 54-a arenă pe care a înscris Real Madrid, doar Bayern Munchen având în palmares una în plus. Tot de Real ţine şi recordul lui Iker Casillas, portarul campioanei Europei. „San Iker” a ajuns la 143 de meciuri în Ligă, depăşindu-l pe Raul, şi e la egalitate cu Xavi Hernandez. Casillas are însă 85 de victorii, iar Xavi, care n-a jucat etapa aceasta, doar 84 de succese.
Moţi a provocat o eliminare


Singurul român care joacă în Ligă, Cosmin Moţi a contribuit la victoria lui Ludogoreţ în faţa celor de la Basel. Moţi a provocat eliminarea ivorianului Serey Die, în minutul 18, incident care a dezechilibrat numeric partida. Bulgarii s-au impus însă greu, cu un gol marcat abia în minutele de prelungiri de Iordan Minev, devenit astfel primul bulgar care a marcat pentru Ludogoreţ în Liga Campionilor.
Performera serii a fost însă echipa greacă Olympiakos Pireu, care a învins cu 1-0 pe Juventus Torino. Elenii au cinci victorii consecutive pe teren propriu, în Ligă, şi i-au stricat sărbătoarea lui Andrea Pirlo. Veteranul torinezilor a jucat al 99-lea meci în competiţie şi l-a egalat pe Alessandro Nesta în topul jucătorilor italieni cu cele mai multe prezenţe la acest nivel. Pirlo (35 de ani) mai are nevoie de zece meciuri pentru a-l ajunge şi pe Paolo Maldini, singurul italian care-i este superior la acest capitol.

Anderlecht, blestemul finalului
Belgienii de la Anderlecht au fost loviţi din nou de blestemul finalului de meci. După ce în primul meci din grupă, Anderlecht a fost egalată de Galatasaray în prelungiri, acum belgienii au pierdut pe teren propriu cu două goluri încasate în minutul 89 şi 90*1. Anderlecht are 11 meciuri fără victorie în Liga Campionilor, un record negativ al competiţiei.

59 de goluri s-au marcat în această etapă a Ligii Campionilor, cu patru mai puţin decât recordul înregistrat în 2001

image

Rezultatele şi rezumatele partidelor de marţi

Rezultatele şi rezumatele partidelor de miercuri
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite