ANALIZĂ Halep, în pericol înainte de French Open: De ce rezultatele de la Roma pot îngreuna misiunea ei la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep va aborda al doilea Grand Slam al anului având presiunea clasamentului. Românca va pierde 2.000 de puncte la startul competiţiei, fiind deţinătoarea trofeului. În funcţie de ce se va întâmpla însă în weekend, ea riscă să aibă un traseu şi mai dificil la Paris.

Simona Halep nu doar că a irosit la Madrid şansa de a reveni pe primul loc mondial, pierzând trofeul în faţa lui Kiki Bertens, dar acum poate plăti scump eliminarea suferită în turul II la Italian Open.

Concret, în clasamentul virtual, Halep ocupă, în continuare, locul 2. Din păcate însă, poate fi depăşită atât de Kiki Bertens (4 WTA), cât şi de Karolina Pliskova (7 WTA). Ambele sportive s-au calificat, astăzi, în semifinalele de la Roma. Prima a avansat fără să joace, profitând de retragerea lui Naomi Osaka (1 WTA), în timp ce Pliskova a trecut în trei seturi de Azarenka (51 WTA). 

Astfel, după aceste rezultate, în acest moment, clasamentul virtual arată aşa:

1. Osaka 6.486 de puncte

2. Halep 5.533p

3. Bertens 5.405p

4. Kerber 5.195p

5. Pliskova 5.135p

Dacă Bertens mai câştigă un meci şi ajunge în finală - o va întâlni pe Konta (42 WTA) în semifinale - atunci olandeza acumulează 5.640 de puncte şi o depăşeşte pe Halep.

Problema e că pentru Simona există şi ameninţarea Pliskova! Dacă cehoaica câştigă turneul de la Roma, ea face 5.685 de puncte şi, la rândul ei, trece peste Halep.

Pe scurt: o finală Pliskova - Bertens în care s-ar împune prima ar fi cea mai proastă variantă pentru Halep care ar ajunge, începând de luni, pe locul 4 WTA. 

De ce căderea ar fi un dezavantaj pentru Halep?

Pentru că acest ultim clasament WTA, care se va publica luni, va fi luat în considerare, atunci când se vor face capii de serie pentru French Open 2019 (26 mai - 9 iunie). 

Din postura de ocupanta locului 4 WTA, Halep va fi în jumătatea de tablou cu ocupanta locului 2 WTA. Astfel, ar putea să o întâlnească pe Kiki Bertens într-o eventuală semifinală, iar olandeza tocmai a bătut-o pe Halep în finala de la Madrid şi e în mare formă.

În schimb, dacă ar cădea doar pe locul 3, atunci Simona va fi împerecheată în jumătatea de tablou cu liderul mondial, Naomi Osaka. Japoneza ar fi o adversară mai accesibilă în semifinale, neavând, totuşi, un joc pe zgură la fel de bun precum cel practicat de Bertens în acest moment.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite