ANALIZĂ Halep înfruntă „crema“ tenisului la Wuhan Open: Când va debuta la turneul de la care n-a lipsit niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona a sărit peste Zhengzhou Open, însă, după o vacanţă prelungită, a plecat deja spre China pentru ultimul turneu Premier 5 din acest an.

Fără niciun meci de la 29 august, de când a părăsit US Open în turul II, Simona Halep (6 WTA) mai are, totuşi, de aşteptat până să-şi facă revenirea pe teren.

Dacă va fi ferită de probleme medicale apărute peste noapte, precum cea care a forţat-o să renunţe la Zhengzhou Open, „Simo“ ar trebui să fie prezentă la Wuhan Open (22-28 septembrie). Vorbim despre o întrecere la care românca a participat de fiecare dată, încă de la prima ediţie, în 2014. În ciuda acestei situaţii, bilanţul lui Halep la Wuhan e unul negativ: 4 victorii, 5 înfrângeri. De altfel, în ultimii doi ani, constănţeanca n-a bătut pe nimeni la Wuhan, fiind eliminată de fiecare dată după primul meci, disputat direct în turul II!

În 2019, „crema“ tenisului feminin va fi prezentă la Wuhan Open. Din Top 10 vor absenta doar Bianca Andreescu şi Serena Williams, cele două sportive optând pentru o pauză mai lungă după ce la US Open au avansat până în finală. În rest însă, tabloul principal va avea nume grele, în condiţiile în care şi trei din cele cinci wild-card-uri le-au fost acordate unor vedete: Naomi Osaka (4 WTA), Maria Şarapova (135 WTA) şi Venus Williams (56 WTA).

Cel mai probabil va debuta la 24 septembrie

Revenind la Simona Halep, aceasta va fi cap de serie numărul 5 la Wuhan Open şi, drept urmare, va debuta direct în turul II. Astfel, cel mai probabil, românca va intra pe teren la două zile după startul competiţiei, la data de 24 septembrie. La Wuhan, turneu ce va fi transmis de Digi Sport, meciurile sunt împărţite în două sesiuni: de zi - de la 16.00, ora României şi de seară, după miezul nopţii.

În 2018, Wuhan Open a fost câştigat de Aryna Sabalenka (13 WTA), cea care în finală a trecut de Anett Kontaveit (19 WTA), scor 6-3, 6-3. 

Simona Halep va juca şi la dublu la Wuhan! Cu cine va face pereche şi care sunt primele adversare

Fără şanse la locul 1

Halep n-are puncte de apărat la Wuhan şi orice victorie înregistrată acolo va fi un bonus pentru ea în clasamentul mondial. Pe de altă parte, având în vedere distanţa uriaşă care există, în acest moment, între Simona şi liderul mondial, Ashleigh Barty, constănţeanca n-are şanse la primul loc WTA, indiferent de ce va face în China.

În acest moment, Halep şi Barty sunt despărţite de 1.698 de puncte, iar campioana de la Wuhan Open va primi 900 de puncte în clasamentul WTA.

Ce a făcut Halep la Wuhan Open

An Unde S-a oprit Ultimul Rezultat

2018 Turul II 0-6, 5-7 cu Cibulkova

2017 Turul II 2-6, 1-6 cu Kasatkina

2016 Semifinale 1-6, 2-6 cu Kvitova

2015 Turul III 3-6, 6-3, 5-7 cu Konta

2014 Turul II 6-2, 2-6, 3-6 cu Muguruza

Calendarul lui Halep până la finalul sezonului

*22-28 septembrie: Wuhan

*30 septembrie - 6 octombrie: Beijing

*14-20 octombrie: Kremlin Cup

*27 octombrie - 3 noiembrie: Turneul Campioanelor, Shenzhen

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite