ANALIZĂ Dinamo - ce debandadă, ce mascaradă: cine sunt profitorii şi incompetenţii care au distrus clubul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Dinu lăuda acum zece zile noua echipă a lui Dinamo pentru ca, luni, după meci, să o facă praf
Cornel Dinu lăuda acum zece zile noua echipă a lui Dinamo pentru ca, luni, după meci, să o facă praf

„Weekend Adevărul“ a scris, în analiza startului noului sezon competiţional, că Dinamo e o candidată la retrogradare. La trei zile de la apariţia articolului, Dinamo a fost zdrobită de Viitorul, la Ovidiu, cu 5-0.

În ciuda eşecului usturător, unul dintre cele mai drastice din istoria echipei, nu e nimic surprinzător. Şi, probabil, aceasta va fi doar una dintr-o serie lungă de umilinţe care vor veni în actuala stagiune! 

Ca să-ţi dai seama de ce, nu trebuie să fii un geniu: Dinamo a avut un lot slab în sezonul trecut, din care Mircea Rednic, cu toate defectele lui, a scos maximum. Ce a urmat? Rednic a fost schimbat cu un antrenor mai slab cotat, Eugen Neagoe (singura lui performanţă e că a dus Sepsi în play-off, unde a terminat pe ultimul loc cu un punct în 10 etape!), iar jucătorii anonimi cu care Rednic redresase, cât de cât, situaţia echipei, au fost înlocuiţi cu alţi jucători anonimi, care au debutat cu 0-5 cu Viitorul!

Pe scurt, Dinamo are, în acest moment, un lot slab, condus de un antrenor fără rezultate importante, care nici n-a fost dorit de suporteri. Iar această debandadă de la nivelul lotului e completată de o mascaradă la nivel administrativ. Acolo, roş-albii s-au „întărit“, în vară, cu Florin Prunea, instalat în funcţia de manager general. La fel ca Neagoe, antrenor fără nicio performanţă, vorbim despre un personaj fără nicio realizare de când şi-a agăţat ghetele în cui şi s-a aflat în conducerea mai multor grupări. Practic, în afara trecutului său dinamovist, pe Prunea nu-l recomandă nimic pentru funcţia pe care o deţine în acest moment. 

Dinu, de-a dreptul ridicol!

Prunea nu e singurul care „păcăleşte“ viaţa la Dinamo. Drama şi mai mare e că o adevărată legendă a clubului, Cornel Dinu, a ajuns să vorbească nu pentru binele clubului, ci pentru a fi pe placul finanţatorului Ionuţ Negoiţă, de la care primeşte, lunar, o sumă de bani.

Numai aşa se explică ultimul derapaj al „Procurorului“. Acum vreo zece zile, Dinu l-a pus la zid pe Rednic, vorbind în „Gazeta Sporturilor“ despre dezastrul lăsat în urma de fostul antrenor, pentru ca apoi, în mod şocant, să vorbească la superlativ despre ceea ce s-a făcut, în această vară, sub comanda lui Eugen Neagoe! Iată câteva dintre afirmaţiile făcute de Dinu, care acum, după acest 0-5 cu Viitorul, par de-a dreptul ridicole:

*Inexplicabil cum s-a permis aducerea de rebuturi la Dinamo şi, dacă există oameni de caracter în conducerea lui Dinamo, să-şi pună ţărână în cap! Fiindcă au lăsat o persoană să-şi facă mendrele. Niciodată n-a făcut Mircea Rednic transferuri proaste ca-n ultimul mandat! Nu i-a dictat capacitatea lui, el ştie fotbal, ci e vorba de o decadenţă a judecăţii, au contat mai mult interesele financiare decât valoarea. 

*Mi se pare că echipele care s-au mişcat cel mai bine în această perioadă de transferuri sunt Dinamo, Viitorul, din nou, şi FCSB, într-o oarecare măsură. 

*Dinamo s-a mişcat cel mai bine, reparând trecutul recent tare păgubitor. Echipa are zece veniri, dintre care patru români şi şase străini, dintre aceştia din urmă doi având cunoştinţe mai mult sau mai puţin temeinice despre fotbalul nostru. Dinamo a adus jucători medii din campionatul intern, mai mult decât a avut pe posturile respective, Bejan, Sin, Răuţă, nu mai vorbim de Straton, care este un mare plus.

*Iar dintre străini, portarul italian (n.r. Riccardo Piscitelli) poate confirma, pentru că provine dintr-un fotbal cu o şcoală de goalkeeperi remarcabili de decenii bune. Mrzljak este o achiziţie foarte bună, nu neapărat ca jucător, ci ca personalitate, atitudine, profesionalism.

*Nu i-am văzut pe restul, dar meritul transferurilor este incontestabil al celor ce s-au ocupat acum, rolul decisiv avându-l Eugen Neagoe. S-a reparat foarte mult din dezastrul, parcă programat, al ultimului descălecat al lui Rednic. Reparaţia s-a făcut, acum să constatăm randamentul.

Declaraţiile făcute de Dinu, mai sus, devin şi mai penibile, după ce citim analiza oferită de el la Telekom Sport, după Viitorul – Dinamo 5-0. Iată cum a schimbat foaia, de parcă a uitat complet ce a spus în „Gazeta Sporturilor“, acum zece zile!

*S-au distrat cu jaloanele din apărarea lui Dinamo. În seara asta, le-a facilitat foarte mult şi ciurul lui Mrzljak, care era în mijloc şi în zona centrală a defensivei dinamoviste. Asistăm la o mascaradă.

5 ani au trecut de la precedenta înfrângere suferită de Dinamo la cinci goluri diferenţă: la 6 decembrie 2014, cu Dănciulescu antrenor, roş-albii au fost zdrobiţi, la Giurgiu, de Astra cu 6-1.  

Viitorul e coşmarul lui Dinamo

Dată Rezultat

15 iulie 2019 Viitorul – Dinamo 5-0

1 decembrie 2018 Viitorul – Dinamo 4-1

30 octombrie 2017 Dinamo – Viitorul 0-4

2 noiembrie 2015 Dinamo – Viitorul 1-5

Liga I, etapa I

Vineri

Voluntari – Sepsi 0-0

Sâmbătă

Astra – Botoşani 2-2

CFR Cluj - Poli Iaşi 1-1

Duminică

Craiova - Academica Clinceni 3-2

FCSB – Hermannstadt 4-3 

Luni

Gaz Metan – Chindia 2-2 

Viitorul – Dinamo 5-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite