ANALIZĂ Bilanţ formidabil al Simonei Halep în 2018. De ce merită românca să fie numărul 1 mondial în tenisul feminin

ANALIZĂ Bilanţ formidabil al Simonei Halep în 2018. De ce merită românca să fie numărul 1 mondial în tenisul feminin

Simona Halep

Simona Halep s-a calificat en fanfare în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, după ce trecut de chinezoaica Qiang Wang.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simona s-a impus cu scorul de 7-5, 6-1 şi a obţinut astfel a 17-a victorie în acest an. Bilanţul ei este extraordinar, ea cedând o singură partidă, finala de la Australian Open, pierdută în faţa danezei Caroline Wozniacki. Simona Halep este jucătoarea de top cu cele mai puţine înfrângeri în acest sezon.

 
Număr de înfrângeri în 2018
Halep (1 WTA) - o înfrângere
Wozniacki (2 WTA) - 3 înfrângeri
Muguruza (3 WTA) - 6 înfrângeri
Svitolina (4 WTA) - 4 înfrîngeri
Pliskova (5 WTA) - 4 înfrîngeri
 
În rest, Halep a triumfat în toate meciurile jucate de turneele de la Shenzhen, Melbourne, Doha şi Indian Wells, cu menţiunea că în Qatar a abandonat în semifinale, din cauza unei accidentări.
 
Simona Halep a pierdut în 2018 numai 7 seturi şi a câştigat 35. Ea a cedat doar 148 de gameuri, având o medie bună, de numai opt gameuri cedate pe meci.
 
Doar în cinci meciuri, Simona a avut nevoie de trei seturi pentru a-şi impune superioritatea.
 
De trei ori, Simona a fost condusă la seturi, în meciurile pe care le-a câştigat.

O singură jucătoare din circuit are mai multe victorii decât Simona. Este vorba despre Angelique Kerber, care a contabilizat 18 succese, dar are şi trei înfrângeri. 
 
În 2018, Simona Halep a câştigat turneul de la Shenzhen, a jucat finala la Australian Open şi s-a calificat în semifinale la Doha. Acum, ea este în sferturi la Indian Wells, unde o va întâlni pe croata Petra Martici.

 

 

citeste totul despre: