Ana Maria Popescu, supărată că i s-a aflat prima olimpică: De ce a apărut suma în presă

Ana Maria Popescu, supărată că i s-a aflat prima olimpică: De ce a apărut suma în presă

După ce l-a ironizat pe ministrul Tineretului şi Sportului, la revenirea în ţară, vicecampioana olimpică i-a „urecheat“ şi pe jurnaliştii prezenţi la aeroport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spadasina Ana Maria Popescu s-a întors acasă, după o performanţă remarcabilă, câştigarea argintului olimpic, în proba individuală. Deocamdată, medalia adusă de sportiva de 36 de ani e singura câştigată de România, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
 
Pe lângă faptul că a bucurat o ţară întreagă, medalia Ana Mariei a transformat-o pe ea, în cea mai titrată spadasină din istoria ţării, după cum „Adevărul“ a explicat aici. Doar că această performanţă a născut un scandal trist, care a umbrit, din păcate, rezultatul în sine.
 
La revenirea în ţară, astăzi, Ana Maria l-a luat peste picior pe ministrul Tineretului şi Sportului. A uitat însă, probabil, că vorbeşte despre un fost campion paralimpic, după cum „Adevărul“ a explicat aici. Şi Ana Maria Popescu a mai avut o supărare. Una legată de faptul că presa a scris câţi bani va primi pentru argintul de la JO 2020.
 
„Am văzut că mi-aţi făcut voi calculul şi o să iau 80.000 de euro, dar nu o să plec în nicio vacanţă exotică, mai am credite de achitat. Aprecizez că nu trebuie să caut eu în Monitorul Oficial şi mă anunţati voi. Nu înţeleg grija omului de rând, cât câştigă sportivii pentru medalii“, a spus vicecampioana olimpică.
 
Bani publici = informaţie publică
 
Sumele pe care le primesc medaliaţii României, la JO 2020, reprezintă o informaţie publică. Care a fost dezvăluită de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), înainte de evenimentul găzduit de Japonia. 
 
Pentru o medalie olimpică de aur statul român plăteşte 70.000 de euro. Clubul la care sportivul e legitimat poate oferi, la rândul său, 35.000 de euro. COSR poate da şi un bonus, pe lângă prima financiară: un automobil Toyota Camry. În rest, o medalie de argint valorează 50.000 de euro şi una de bronz 30.000 de euro. Şi aceste prime pot fi suplimentate de cluburile la care sunt legitimaţii sportivii medaliaţi. 
 
Aceste informaţii au caracter public, pentru un simplu motiv: vorbim despre bani publici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările