Amintirile olimpice ale campioanei Sandrei Izbaşa: „Nu am mai mâncat şi nu m-am mai hidratat timp de două zile. Fără să conştientizez...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa
Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa

Dublă campioană olimpică la sol (2008) şi la sărituri (2012), Sandra Izbaşa (26 de ani) a decis în urmă cu scurt timp să renunţe definitiv la gimnastica de performanţă.

“Nu vreau sa particip la Rio doar de dragul de a participa. Iar apoi lumea să mă judece că nu am luat medalie, de pildă”, a explicat Izbaşa într-un interviu acordat revistei “Junior Sport”. Ea a povestit şi ce s-a întâmplat la Londra, în finala de la sol, când n-a mai reuşit să urce pe podium.

“Trebuia să se întâmple ceva. Nu mă aşteptam, sincer. N-am vrut să-mi caut scuză pe moment pentru că nu-i vedeam rostul. Apoi le-am spus antrenorilor ceea ce am simţit. După medalia cucerită la sărituri, pe data de 5 august, am avut finala la sol pe 7 august. Nu am mai mâncat şi nu m-am mai hidratat timp de două zile... Fără să conştientizez că ar putea să mi se întâmple ceva în finala de la sol. În finală, pe fond emoţional, cu deshidratare şi nemâncată, mi s-au blocat picioarele exact după a treia diagonală. Eu tot ceea ce am făcut până la final a fost aşa din inerţie. Că ştiam că trebuie să fac acel lucru. Dar eu nu-mi mai simţeam absolut deloc picioarele. N-o să pot să-mi explic niciodată treaba asta. Nu mă aşteptam, dar se pare că oarecum s-a întors roata de la sărituri. Pentru că acolo, înaintea mea, ratase americanca şi eu am luat aur. Iar la sol eu am ratat şi americanca a luat aur”, a mărturisit Sandra. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite