Amintirile lui Ilie Năstase: „La 12 ani jucam pe terenul de la Operă, fără arbitru, fără antrenor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase la Dr Oetker Junior Trophy
Ilie Năstase la Dr Oetker Junior Trophy

Ilie Năstase consideră că trebuie să pui pasiune în ceea ce faci ca să reuşeşti în tenis, povestind cum a început el tenisul.

"Îmi aduc aminte când aveam 12 ani şi jucam pe terenul de la Operă. N-aveam arbitri, n-aveam antrenor, n-aveam mingile, n-aveam condiţiile care sunt acum. Treaba e să pui pasiune ca să reuşeşti, indiferent de condiţii. Îl felicit pe domnul Cozma pentru modul cum organizează Dr. Oetker Junior Trophy. Şi la fel face şi la turneele de la Curtea de Argeş. E un lucru excelent că se implică în tenis şi că pune atâta pasiune. Acuma doar să joace copiii, că o să ajungă departe", a declarat Ilie Năstase la conferinţa din cadrul celei de a VI-a ediţii a Dr. Oetker Junior Trophy.

La cea de a şasea ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy, competiţie internaţională din cadrul Tennis Europe, categoria 1, care are loc pînă pe 28 mai la Centrul Naţional de Tenis in Capitală, concurează 128 sportivi din 25 de ţări.

"Când eram mic mă uitam noaptea la un televizor alb negru la meciurile lui Ilie cu Stan Smith. La 7 ani am jucat cu găoacea aceea de minge cauciuc, care nici păr nu avea pe ea. Am început şi eu să joc cu tocător şi am strâns cu greu bani să cumpăr prima rachetă. De aici pasiunea asta şi dorinţa de a ajuta copiii. Dacă noi am suferit, să nu mai sufere alţii, de aici dedicaţia pentru turnee. Suntem la a 6-a ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy şi voi duce mai departe tradiţia. Ştiam ce se întâmplă la Paris, cu Petit As şi pentru mine a fost ca o provocare să avem şi în România aşa ceva. Nu sunt multe turnee în lume de categoria I ca acesta şi e important numărul de jucători impresionant din multe ţări şi nivelul calitativ la care s-a ajuns. Sperăm ca peste 10 ani să vedem rezultatele”, a declarat Ioan Cozma, Directorul General al Dr. Oetker România.

Directorul General al Federaţiei Române de Tenis, Laurenţiu Mitrache, spune că Dr. Oetker Junior Trophy este una dintre cele mai importante competiţii pe care federaţia o găzduieşte.

"Juniorii reprezintă o direcţie importantă pentru că trebuie să pregătim schimbul de mâine al tenisului românesc. Actuala generaţie de tenis feminin reprezintă o provocare pentru viitor, iar tenisul dorim să continue să fie unul din sporturile importante pentru România. 75 la sută din bugetul federaţiei este alocat copiilor şi juniorilor. Sprijinul Dr. Oetker şi al domnului Cozma este extrem de bine venit", a spus Mitrache.

Cei mai buni juniori români la categoria 12 ani, Alexandru Coman şi Iulia Ionescu, au primit Trofeul “Tinere Talente” în cadrul conferinţei legată de cea de a VI-a ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy. De asemenea, la finalul competiţiei va fi oferit Trofeul Fair Play în memoria Florenţei Mihai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite