Americanii distrug Rusia: „Suntem luaţi de proşti! Ei vor continua să trişeze!“. CNN a publicat un interviu incendiar

Americanii distrug Rusia: „Suntem luaţi de proşti! Ei vor continua să trişeze!“. CNN a publicat un interviu incendiar

Travis Tygart susţine că Rusia e un stat care susţine puternic dopajul şi că va continua să facă la fel, inclusiv după sancţiunea primită de la WADA

Travis Tygart, şeful Agenţiei Americane Antidoping, a dat de pământ cu ultima sancţiune aplicată Rusiei, catalogând-o drept una „extrem de slabă“.

Rusia a fost exclusă din lumea sportului şi, dacă apelul înaintat de oficialii statului nu va avea câştig de cauză la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS), atunci steagul ţării va dispărea din toate evenimentele de anvergură până la începutul anului 2024!
 
Chiar şi aşa, americanii sunt indignaţi de sancţiunea primită de Rusia din partea Comitetului Executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). Într-un interviu acordat CNN, Travis Tygart, CEO al Agenţiei Americane Antidoping (USADA), a dat de pământ cu verdictul anunţat, luni dimineaţă, la Lausanne.
 
Ce a spus Travis Tygart?
 
*E aceeaşi sancţiune care s-a dat împotriva Rusiei atât în 2016, cât şi în 2018, ultima dată înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă.
 
*Şi am văzut că, în acele evenimente, sancţiunea a fost lipsită de eficacitate (n.r. - sportivii ruşi au concurat sub steagul olimpic). Suntem nişte proşti dacă vom crede că acum această sancţiune va avea vreun efect şi va stopa manipularea şi frauda sportivă comise de cei care deţin puterea în lumea sportului dni Rusia.
 
*Astfel de sancţiuni lipsite de duritate chiar au încurajat Rusia să ia măsuri şi mai importante pentru a se asigura că sportivii ei trişează, fără să fie prinşi.
 
*N-am niciun dubiu că Rusia va avea o delegaţie completă la Tokyo 2020, aşa cum s-a întâmplat şi la Pyenogchang, la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 şi la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016. 
 
CITEŞTE ŞI:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: