Ambros Martin, după victoria cu Angola: „E bine că am câştigat pe final, e important pentru viitor“

Ambros Martin, după victoria cu Angola: „E bine că am câştigat pe final, e important pentru viitor“

Martin Ambros FOTO Mediafax

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Ambros Martin, a declarat, joi seară, după victoria cu Angola la CM din Germania, că e importantă victoria de pe final, ”pentru viitor”.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Sunt fericit pentru cele 2 puncte câştigate, dar în acest meci nu sunt satisfăcut cu punctele, ci aş fi vrut să jucăm mai bine, fără să fim afectaţi de tensiunea partidei. A fost tensiune, Angola nu juca pentru nimic, fiind eliminată deja, era relaxată. Mergem mai departe, ştiam că va fi dificil acest meci. E bine că am câştigat pe final, înseamna mult pentru viitor, dar importantă e victoria şi că am mai făcut un pas în faţă. Important e să ne concentrăm noi, nu să ne uităm la alţii din grupă. Mâine mai avem un meci, cu Franţa, şi trebuie să arătăm tot ce avem mai bun”, a spus Ambros Martin la Telekom Sport, la finalul partidei.

La rândul său, pivotul Crina Pintea a declarat: ”E foarte important că am câştigat, nu e ce ne-am dorit, am jucat cam slăbuţ şi cred că putem mult mai mult de atât. Cred că se resimte puţin oboseala, dar ştiam ce ne aşteaptă. Ne dorim să arătăm mai mult ca azi, am făcut greşeli în relaţia 1-1, care contează în meciurile importante. Ne-a ajutat că am schimbat sistemul de apărare la un moment dat şi am putut să ne desprindem. Vreau să facem treabă bună mâine cu Franţa”.

Naţionala de handbal feminin a României a învins joi, la Trier, reprezentativa Angolei, cu scorul de 27-24 (14-14), în penultima partidă din grupa A a Campionatului Mondial, şi rămâne lider, cu 8 puncte. Tricolorele sunt calificate în optimile de finală încă din etapa trecută.

În primul meci al zilei, Paraguay – Slovenia, scor 22-28 (9-18). Ultima dispută de joi în grupa A este cea dintre Franţa şi Spania, dar echipele calificate deja în optimi se cunosc: România, Franţa, Spania şi Slovenia.

În partidele anterioare din grupa A, România a învins Paraguay, 29-17, Slovenia, 31-28, şi Spania, 19-17, având astfel 8 puncte în clasament, pe prima poziţie.Tricolorele au obţinut calificarea în optimile de finală încă de marţi seară.

citeste totul despre: