„Am crescut brusc cu 20 de ani!“ Fiica lui Gică Hagi joacă într-un film despre un experiment teribil care a avut loc în România

„Am crescut brusc cu 20 de ani!“ Fiica lui Gică Hagi joacă într-un film despre un experiment teribil care a avut loc în România

Kira Hagi

În vârstă de 22 de ani, fiica lui Gică Hagi a urmat cursurile New York Film Academy şi a primit un rol într-o peliculă nouă.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Între chin şi amin” este un film tulburător despre ceea ce a însemnat Experimentul Piteşti. ”Am crescut brusc cu 20 de ani”, este concluzia Kirei Hagi după ce a făcut parte din proiectul ”Între chin şi amin”. 

Este un film regizat de Toma Enache, care va fi lansat în 2019 şi care prezintă povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, care ajunge la ”reeducare” în închisoarea Piteşti. 

Acesta reuşeşte cu ajutorul credinţei să supravieţuiască torturilor cumplite şi reuşeşte să scape cu viaţă. Apoi, i-a compus logodnicei sale ”Odă lui Dumnezeu”, muzică ce o salvează pe logodnica sa, Liga.

”Experientul Piteşti” a fost o metodă de ”reeducare” aplicată de comunişti, în perioada 1949-1952. Aici, deţinuţii erau torturaţi prin metode cumplite, cu scopul de a ”le spăla conştiinţa”. Scopul final era ca victima să devină călău. Aici au fost întemniţaţi şi torturaţi în principal deţinuţi politici care s-au opus instaurării comunismului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: