Altă „bombă“ la Wimbledon: aut şi Şarapova! Din primele cinci jucătoare de tenis ale lumii, a mai rămas doar Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova. FOTO: Reuters
Maria Şarapova. FOTO: Reuters

Astrele se aliniază perfect pentru Simona Halep, care a scăpat, rând pe rând, de cele mai puternice competitoare pe care le putea întâlni la Wimbledon. Deşi nu le-a eliminat ea. Astăzi a părăsit competiţia şi marea favorită a caselor de pariuri, Maria Şarapova, cea care a învins-o pe româncâ atât în finala de la Madrid cât şi în cea de la Roland Garros.

Halep s-a calificat azi fără probleme în sferturile de la Wimbledon, apoi a mai primit o veste mare, drept bonus. 

Într-un alt meci al zilei, tot în optimi, Maria Şarapova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost învinsă în trei seturi de germanca Angelique Kerber (locul 7 WTA), scor 7-6 (7-4), 4-6, 6-4. 

Şarapova, greu de „ucis“

A fost o partidă în care rusoaica şi-a demonstrat, încă o dată, spiritul senzaţional de luptă. Şi de revenire. Condusă cu 3-0 în setul secund, Şarapova a revenit şi l-a câştigat. Apoi, germanca s-a desprins la 5-2, în setul decisiv. Ce-a urmat? Rusoaica s-a apropiat la 4-5, a avut serviciul, iar derularea evenimentelor a fost iarăşi una incredibilă. Kerber a avut cinci mingi de meci, anulate toate de Şarapova. Abia a şasea minge de meci din acel game a adus victoria nemţoaicei! 

Şarapova era considerată principala favorită la câştigarea Wimbledonului, de către casele de pariuri, şi, potrivit tabloului, s-ar fi intersectat cu Simona Halep în semifinale. 

În acest moment, după disputarea meciurilor din optimi, Simona Halep (cap de serie numărul 3 şi locul 3 mondial) este singura jucătoare din Top 5 mondial care a mai rămas în competiţie. În plus, odată cu eliminarea Şarapovei, Halep este sigură că nu-şi va pierde, momentan, locul 3 WTA. Poate ajunge chiar pe 2, dacă va juca finala la Wimbledon (indiferent de rezultat). 

Rând pe rând au fost eliminate, în fazele incipiente ale turneului de Mare Şlem londonez, Na Li (locul 2 WTA), Serena Williams (locul 1 WTA) şi Radwanska (locul 4 WTA). 

În sferturi, Simona Halep va juca, cel mai probabil miercuri, cu Sabine Lisicki (Germania, locul 19 WTA, finalistă anul trecut la Wimbledon). 

Tablou Wimbledon: 

SFERTURI 

SIMONA HALEP (România, locul 3 WTA) - Sabine Lisicki (Germania, 19 WTA)

Eugenie Bouchard (Canada, 13 WTA) - Angelique Kerber (Germania, 7 WTA)

SEMIFINALA 1 : 

Lucie Safarova (Cehia, 23 WTA) – Petra Kvitova (Cehia, 6 WTA) 

Citeşte şi

 

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Wimbledon, după 6-3, 6-0 cu Diyas!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite