Alonso şi Massa: „N-avem niciun conflict”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda incidentului din Marele Premiu al Chinei, atunci când pe o intrare comună la boxe, Fernando Alonso l-a depăşit riscant pe Felipe Massa, cei doi piloţi insistă că relaţiile lor sunt excelente în cadrul echipei.

Atât scuderia, cât şi cei doi piloţi au aruncat toată vina pentru denaturarea situaţiei în cârca jurnaliştilor. „Aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, de fiecare dată există cineva care vrea să creeze confuzie", a declarat Massa pe site-ul oficial al echipei. „Relaţia dintre mine şi Alonso este aceeaşi ca întotdeauna. Am vorbit cu el aşa cum vorbim în fiecare zi atunci când suntem pe pistă. Ştim amândoi foarte bine ce îşi doreşte Ferrari de la noi şi ceea ce trebuie să facem pe pistă", a completat brazilianul.

„Dacă nu era vorba de doua maşini ale aceleaşi echipa nu s-ar fi făcut atâta tevatură. E clar că nu duelurile de pe pistă crează probleme în interiorul echipei, ştiu asta din experienţă. Dacă cineva vrea să provoace scandaluri, clar nu va reuşi să afecteze spiritul Ferrari", a declarat şi Fernando Alonso.

Spaniolul l-a depăşit la intrarea pe linia standurilor pe Felipe Massa în turul 22 al Marelui Premiu al Chinei. A fost o manevră riscantă, care l-a scos pe brazilian cu roţile pe iarbă.

Alonso nu este la primul incident cu un coechipier, în 2007, pe când era la McLaren, el a avut un conflict mai întâi mocnit, iar apoi deschis cu, pe atunci debutantul, Lewis Hamilton. Totul a izbucnit la Marele Premiu al Ungariei din 2007, în calificări. Atunci, cu ambele monoposturi la standuri, Alonso a staţionat intenţionat în faţa lui Hamilton câteva secunde în plus, de ajuns pentru ca britanicul, care era la momentul respectiv în pole position, să nu mai reuşească încă un tur „fierbinte". Alonso avea să iasă apoi pe circuit şi să obţină pole-ul. În cele din urmă lui Alonso i-a fost acordată o penalizare de cinci locuri pe grilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite