Alonso a învins haosul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaniolul Fernando Alonso este la a cincea victorie din acest sezon
Spaniolul Fernando Alonso este la a cincea victorie din acest sezon

Fernando Alonso este noul lider din Formula 1 după victoria din Coreea de Sud, într-o cursă absolut nebună! Lupta pentru titlul mondial continuă să fie nedecisă, după ce ambii piloţi Red Bull au abandonat, iar Lewis Hamilton a terminat pe locul al doilea.

Circuitul de la Yeongam a fost total nepregătit pentru acest Mare Premiu în ciuda insistenţei cu care organizatorii au asigurat că totul se va disputa în cele mai bune condiţii.

Ploaia care s-a abătut asupra circuitului înaintea cursei, deşi nu foarte intensă, a inundat porţiuni din circuit, drenajul defectuos ducând la formarea unor bălţi periculoase. Cu doar două-trei utilaje şi cu multe mături şi lopeţi, comisarii cursei au încercat să elimine apa de pe  circuit.

Din această cauză startul a fost amânat. Iniţial, a fost vorba despre zece minute, apoi cursa a început sub safety-car şi a fost din nou întreruptă, după numai trei tururi. A urmat o pauză de aproximativ 45 de minute, în care s-a luat în considerare şi anularea cursei, după care s-a dat un nou start lansat.

Piloţii au dus un adevărat război al declaraţiilor de la distanţă în timpul primelor tururi. Hamilton, aflat la ultima şansă de a mai reintra în lupta pentru titlu, insista pentru desfăşurarea cursei, spunând că sunt condiţii bune, în timp ce Webber şi Vettel se plângeau constant de condiţiile proaste.

Marele Premiu al Coreei de Sud a început practic în turul 18 însă doar două tururi au fost parcurse în regim de viteză înainte ca un nou safety-car să-şi facă apariţia. Motivul: accidentul liderului clasamentului mondial, Mark Webber, care a intrat în acvaplanare şi a fost lovit puternic din spate de Nico Rosberg. Vettel, Alonso şi Hamilton a fost trioul care a condus cursa până aproape de final, cu alte incidente provocând încă o intrare pe pistă a maşinii de siguranţă, dar şi nenumărate tururi parcurse sub steag galben.

Michael Schumacher şi-a egalat cea mai bună performanţă a sezonului, un loc patru, după o cursă bună în care a reuşit o spectaculoasă depăşire pe lângă Jenson Button.

Turul 46 a adus dezastrul pentru Red Bull şi fericirea la boxele echipelor McLaren şi Ferrari. Lui Vettel i-a cedat motorul şi astfel noul lider al cursei şi al clasamentului general devenea Fernando Alonso.  Iar spaniolul nu a mai greşit până la final.

Alonso, Hamilton, Webber şi Vettel au declarat la unison că titlul mondial nu este încă decis. Mai sunt de disputat două Mari Premii, Brazilia şi Abu Dhabi.

Clasament constructori

Numele             puncte

1. Red Bull-Renault    426p
2. McLaren-Mercedes    399p
3. Ferrari    374p
4. Mercedes    188p
5. Renault    143p
6. Force India-Mercedes    68p
7. Williams-Cosworth    65p
8. Sauber-Ferrari    43p
9. Toro Rosso-Ferrari    11p

Clasament piloţi

Numele           puncte

1. Fernando Alonso    231p
2. Mark Webber    220p
3. Lewis Hamilton    210p
4. Sebastian Vettel    206p
5. Jenson Button    189p
6. Felipe Massa     143p
7. Robert Kubica     124p
8. Nico Rosberg     122p
9. Michael Schumacher     66p
10. Rubens Barrichello     47p
11. Adrian Sutil     47p
12. Kamui Kobayashi     31p
13. Tonio Liuzzi     21p
14. Vitali Petrov     19p
15. Nico Hulkenberg     18p
16. Sebastian Buemi     8p
17. Pedro De la Rosa     6p
18. Nick Heidfeld     6p
19. Jaime Alguersuari    3p

Marele Premiu al Coreei de Sud


Marele Premiu al Coreei de Sud
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite