Alexe, cel mai sărac dinamovist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a fost bătută în derby de un puşti de doar 20 de ani, care câştigă cei mai puţini bani dintre toţi titularii lui Cornel Ţălnar. Noul erou din „Ştefan cel Mare“ ţine pe bancă doi jucători, Ianis Zicu şi Adrian Cristea, care împreună valorează trei milioane de euro şi tot împreună câştigă 300.000 de euro pe an.

„Am aşteptat de la zece ani, de când m-am apucat de fotbal, să dau gol Stelei".

Declaraţia îi aparţine lui Marius Alexe, noua vedetă a roş-albilor după derby-ul de miercuri seară. „Adevărul" vă prezintă povestea celui care a contribuit decisiv la „ciuruiala" roş-albaştrilor, înscriind primul gol în poarta lui Zapata.

Dorit de standard şi de Glasgow Rangers

Internaţionalul de tineret al „câinilor" a început fotbalul alături de profesorul Iani Guda. Alexe a impresionat încă din perioada junioratului, iar primele oferte au sosit pentru el cu mult înainte să debuteze în echipa mare a lui Dinamo.

La 18 ani, polivalentul fotbalist (poate juca mijlocaş şi atacant) a fost curtat de Glasgow Rangers şi de Standard Liege, însă a rămas pe loc întrucât roş-albii nu s-au înţeles la bani nici cu scoţienii, nici cu belgienii. În 2006, Marius a fost promovat la „seniori" de Rednic, dar nu a apucat să joace în vreun meci oficial. Debutul său în prima ligă s-a produs chiar în acest sezon, însă nu la Dinamo, ci sub comanda lui Ion Moldovan, la Astra.

La Ploieşti a înscris două goluri în trei meciuri, după care a fost rechemat în „Ştefan cel Mare". Motivul? Bonetti a renunţat la Dănciulescu şi a preferat să-l înlocuiască pe vârful de 33 de ani cu puştiul de 20 de ani. Timpul a arătat că italianul a fost inspirat.

La 30.000 de euro pe an

Dincolo de prestaţiile sale reuşite pe teren, pe plan financiar, Alexe poate deveni noua „comoară" a acţionarilor. Este un produs al clubului, deci nu a costat nimic şi nici nu „mănâncă" mulţi bani. Are un salariu anual de 30.000 de euro, cel mai mic dintre toţi titularii lui Ţălnar şi, dacă îşi va continua forma bună, poate deveni „marfă de export".

A sărbătorit cu familia

Spre deosebire de colegii săi „petrecăreţi", Alexe nu este, cel puţin deocamdată, un „abonat" al discotecilor. Chiar el ne-a povestit cum şi-a petrecut noaptea de după derby-ul cu Steaua: „Am mers acasă, am stat cu familia şi cu nişte prieteni, după care m-am culcat. Nu trebuie să dau petreceri pentru un gol".

Lucruri inedite despre Alexe:

-Conduce un BMW seria 3.
-Are o prietenă stabilă, Dana.
-Frecventează cluburile numai în vacanţe.
-Este elev în calasa a XII-a, la liceul Benjamin Franklin.
-Doreşte să fie student la ANEFS.
-Idolii săi sunt Ronaldo şi Mutu.
-Joacă FIFA 2010 pe Playstation.
-Ar vrea să ajungă la Real Madrid sau Inter Milano.

„Gigi Stoichiţă" e noul antrenor al Stelei

În primele etape ale returului a demonstrat că are curaj, trimiţându-i în teren pe Tudose şi pe Petre Marin după ce Gigi Becali măturase în prealabil pe jos cu ei. Până la urmă, Mihai Stoichiţă a făcut şi el pactul cu loja.

De altfel, latifundiarul din Pipera a recunoscut că ideea titularizării lui Ovidiu Petre ca fundaş central în „Ştefan cel Mare" i-a aparţinut. „Stoichiţă a făcut un experiment cu Ovidiu Petre şi mie mi-a plăcut.

N-am cum să fiu supărat pe el", a spus Becali. De asemenea, se pare că tot patronul i-ar fi recomandat lui „Lippi" să-l scoată de pe teren pe veteranul Petre Marin, mutare care s-a şi petrecut în minutul 65. Acum, latifundiarul i-a transmis o nouă directivă lui Stoichiţă: „Gata, va intra Tătăruşanu în poartă".

Gigi Becali a continuat şi ieri să-şi asume întreaga responsabilitate pentru înfrângerea suferită în faţa dinamoviştilor. „M-am bazat că am echipă mai bună ca ei şi am fost trufaş două săptămâni, am zis că îi ciuruiesc.

Dumnezeu a spus: «Stai să vezi tu, chiar dacă ai echipă mai bună, nu o să joace nimic, ca să vezi cum te ciuruiesc ei pe tine ca să nu mai fii trufaş, să fii smerit». Asta trebuia să fac. Altfel, nu-mi explic cum a dormit echipa pe teren, a fost ceva supranatural. N-am nicio problemă cu Stoichiţă, eu sunt vinovatul. Dumnezeu mie mi-a dat palma, nu lui Stoichiţă", a mărturisit Becali.

Faptul că Gigi s-a implicat în alcătuirea echipei a fost remarcat şi de directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu: „Credeam că Stoichiţă nu este un antrenor care se ia după patron, dar uite că e. Nici în ruptul capului nu credeam că Stoichiţă îl punea pe Ovidiu Petre fundaş central, dacă făcea el echipa!".

Alţi jucători impuşi de Gigi Becali

FOTBALIST MECI

Andrei Cristea Steaua - Valencia 2-0
Vlad Rusu FC Timişoara - Steaua 1-0
Andrei Ionescu Unirea Urziceni - Steaua 1-1
Artiom Karamyan CFR Cluj - Steaua 1-1

Telex

Cornel Dinu spune că Adrian Cristea nu are caracter. „Procurorul" l-a desfiinţat pe mijlocaşul „câinilor" după ce acesta a infirmat tentativă de corupere a lui, înaintea derby-ului cu Steaua. „Nu ştiu dacă poţi să-i ceri caracter lui Cristea", a spus Dinu.

„Sică de la Melody" se disculpă. Atanase Mitea susţine că nu a încercat niciodată să-l corupă pe Adrian Cristea. „Sunt naşul lui George Curcă şi atât. Cum să le cer dinamoviştilor să trântească derby-ul cu Steaua? Cred că de la Cornel Dinu a plecat acest zvon", a declarat Sică.

YouTube face minuni pentru Dinamo! Ţălnar şi-a motivat jucătorii pentru partida cu Steaua cu faze de pe internet din partida cu roş-albaştrii din 2008, când, prin victoria cu 2-1, „câinii" au trimis titlul la Cluj.

Dinamo, amendată de Jandarmerie. Clubul din „Ştefan cel Mare" a primit o sancţiune de 10.000 de lei din partea autorităţilor pentru carenţe de organizare la derby-ul cu Steaua.

Ţălnar are probleme de efectiv. În urma derby-ului cu Steaua, dinamoviştii au ieşit „şifonaţi": Pulhac, Goian şi N'Doye sunt suspendaţi pentru meciul cu Oţelul de duminică, iar Niculae şi Kone sunt incerţi.

Rică Răducanu râde de Zapata. „Pe mine m-a pufnit râsul la gafa lui Zapata. S-a repezit să dea una săracu' şi a căzut cu cracii în sus!", a spus fostul internaţional.

Becali a pierdut procesul cu fanii. Judecătoria Sectorului 6 le-a dat dreptate „interzişilor", în conflictul cu patronul Stelei. „Somăm conducătorii FC Steaua să ia act de această decizie şi să permită accesul fanilor", au scris suporterii într-un comunicat.

2-0

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Moţi, L. Goian, Pulhac - Torje (71 Ad. Cristea), N'Doye, Boştină (77 Kone), Alexe - M. Niculae (80 Bratu), An. Cristea. Antrenor: Cornel Ţălnar

Steaua: Zapata - Golanski, Parpas, Ov. Petre, P. Marin (65 Surdu) - Szekely (78 P. Moreno), Pleşan (46 E. Baciu), Toja, Nicoliţă - B. Stancu, Kapetanos.
Antrenor: Mihai Stoichiţă

Goluri: Alexe 39, An. Cristea 81
Eliminat: Golanski 66
Stadionul Dinamo: 12.000
Arbitru: Alexandru Tudor

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite