Alexe, marcator după şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Alexe
Marius Alexe

Atacantul de 22 de ani al lui Dinamo a marcat două goluri în victoria „câinilor“, 3-1, de la Chiajna, după aproape 200 de zile de ineficacitate.

Când viaţa părea grea pentru trupa din „Ştefan cel Mare", cu antrenorul schimbat în urmă cu o săptămână şi cu o evoluţie slabă în meciul de Cupă, cu Mediaşul, a ieşit la suprafaţă un fotbalist uitat. Asta după ce chiar şi el, Marius Alexe, uitase parcă să mai joace fotbalul pe care-l arătase în urmă cu doi ani, înainte să aibă necazuri din pricina accidentărilor.

Luni seară, decarul roş-albilor a reuşit o „doppietta" la Chiajna, în faţa echipei-revelaţie, în anul 2012. Nu mai marcase de la 17 octombrie 2011, de la meciul Ceahlăul- Dinamo 0-5.

Se simte bine cu antrenorii italieni

Lui Alexe i-a priit şi schimbarea tactică a lui Bonetti, care l-a poziţionat pe postul de atacant. În mandatul lui Ciobotariu, când a evoluat mijlocaş stânga, i se cerea să facă foarte mult şi faza defensivă. Astfel, cu Concordia lui Reghecampf, internaţionalul lui Dinamo n-a dat doar semne de viaţă, ci şi impresia că vorbeşte bine italiană. Pe gazon, cel puţin.

Alexe a debutat la Dinamo cu Bonetti pe bancă, în 2009, în mandatul precedent al tehnicianului în „Groapă", iar înainte se înţelesese bine şi cu Nicolo Napoli, la Astra, unde, în singurul său joc sub comanda fostului „oltean" la Astra, a dat două goluri cu Rapid.

„Îi voi fi toată viaţa recunoscător lui Bonetti. Nu voi uita niciodată ce a făcut Dario pentru mine. Antrenorul nostru mi-a spus că vrea să marchez două goluri. L-am ascultat! Totuşi, eu trebuie să-mi fac meseria, indiferent de numele tehnicianului cu care lucrez", a recunoscut Alexe, care în 74 de meciuri în Liga 1 a marcat de 16 ori. El are şi 4 selecţii la naţională, pentru care a evoluat ultima dată în amicalul cu Paraguay, disputat anul trecut.

S-a mutat lângă mentorul său

Tatăl lui Marius Alexe a decedat în urmă cu două luni, iar, de atunci, atacantul n-a mai fost el însuşi. A căutat un sprijin care să-l ajute să treacă peste perioada neagră profesională şi personală, iar Ianis Guda, primul său antrenor, s-a mutat lângă el. La meciul cu Chiajna, Alexe i-a dedicat golurile tatălui său, printr-un tricou pe care a inscripţionat poza părintelui său, cu mesajul: „Mereu cu gândul la tine, Tată!".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite