Alexandru Molnar a câştigat proba olimpică a Triatlonului de la Buftea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Molnar
Alexandru Molnar

Peste 250 de sportivi au luat startul sâmbătă, 14 iunie, la prima ediţie a Triatlonului Herbalife Buftea 2014, eveniment organizat sub auspiciile Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon.

Triatlonul Herbalife 2014, organizat de Asociaţia Pegas Triatlon Club, s-a desfăşurat în oraşul Buftea, în apropierea Bucureştiului, şi a presupus parcurgerea succesivă a trei probe – înot, ciclism şi alergare. Probele de alergare şi de ciclism s-au desfăşurat pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Buftea. Sesiunea de încălzire a fost susţinută de Anca Bucur, Miss Fitness Univers.
Rezultate proba Olimpică (1,5 km înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare)
Învingătorul Triatlonului Herbalife, la categoria Individual masculin, proba Olimpică a fost Alexandru Molnar-Diaconu, cronometrat cu timpul de 01h 52min 44sec, urmat de Ciprian Balanescu pe locul doi, cu în 01h 53min 00sec, şi pe locul  trei - Mihai Paul Anton, cu timpul 02h 02min 30 sec.
La Individual feminin, proba Olimpică, câştigătoarea Benke Hajnalka Jakab a trecut linia de finish după 01h 22min 44sec. Poziţia secundă a fost ocupată de Raluca Irimia cu timpul 02h 30min. 30sec. iar pe locul trei s-a clasat Ioana Cucereanu Bădică cu timpul 02h 36min 15sec.
La Stafetă, proba Olimpică, clasamentul general, câştigătoare a fost echipa formată TeamMD – CityGrill, timpul cronometrat fiind de 01h 53min 53sec. Pe locul doi s-a clasat echipa TYR Team, cu 01h 56min 51 sec iar pe locul trei, echipa Herbaformance cu 02h 10min 52 sec.
Rezultate proba Sprint (750 m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare)
La categoria Sprint Individual masculin, câştigător a fost Radu Claudiu, cronometrat cu 01h 01min 50sec. La feminin, pe locul întâi a ieşit Ana Simona Enciu, cu timpul 01h 15min 02sec. Ştafeta, în clasamentul general, a fost câştigată de echipa mixtă The Cereal Killers, cu 01h 10min 13sec. Anca Bucur şi echipa ei au câştigat locul întâi la Proba de Ştafetă Sprint Feminin cu timpul de 01h 11 min 9 sec. Proba de Ştafetă Sprint Masculin a fost câştigată de echipa Iron Mountain 2 cu timpul 01h 14min 04sec.


La  Cursa Copiilor s-au înscris peste 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani, care au demonstrat că pasiunea pentru sport nu are vârstă. Probele de alergare au fost împărţite pe categorii de vârstă: 4 - 6 ani - 100 m insotiti de parinti, 6 - 7ani - 250m, 8 - 9 ani - 400m, 10 - 12 ani - 800m. Copiii s-au bucurat de o zi însorită, cu numeroase activităţi distractive din partea Asociatiei Stelutele Vointei Buftea şi au avut parte de reprezentaţii artistice sustinute de catre membrii Asociatiei Stelutele Vointei Buftea si de catre copiii de la Casa Ciresarii. 
Au fost oferite premii în bani, cu sume cuprinse între 50 de euro şi 500 de euro cât şi premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului.
Triatlonul Herbalife Buftea a avut şi o importantă componentă de responsabilitate socială, o parte din fondurile strânse cu ocazia Triatlonului urmând a fi direcţionate către Casa Cireşarii II din Bucureşti, sectorul 5 şi destinate pentru reamenajarea exterioară a clădirii.
Companiile care au făcut posibilă prima ediţie a Triatlonului Herbalife Buftea sunt: Herbalife România – sponsor oficial în nutriţie, WorldClass, Hibiscus Sport, Carpatina, Divertiland, Tipografia Silkat.
Partenerii instituţionali: Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Triatlon, Primăria Buftea. 
 

triatlon

Echipa Ancăi Bucur, Miss Fitness Universe, a câştigat Ştafeta Sprint Feminin la Triatlonul Herbalife Buftea

Anca Bucur (alergare), Flori Fieraru (ciclism) şi Ana Stoiciu (înot) au format echipa perfectă la Triatlonul Herbalife 2014, ce a avut loc sâmbătă 14 iunie în Buftea. Anca Bucur şi echipa ei au câştigat locul întâi la Proba de Ştafetă Sprint Feminin cu timpul de 01h 11 min 9 sec.
Ana Stoiciu a dat startul cu prima probă din cadrul stafetei. Ana a înotat 750 m în lacul Buftea în 8 minute şi 51 de secunde. Stafeta a fost preluată apoi de Flori Fieraru, care a parcurs  pe bicicletă cei 20 de km în 44 minute şi 15 secunde. Iar Anca Bucur a încheiat stafeta cu proba de alergare, parcurgând cei 5 km în 17 minute şi 21 secunde.

anca


Anca Bucur, consultant în fitness şi primul sportiv sponsorizat de Herbalife, este singura româncă dublu medaliată în cadrul concursului mondial de fitness “Miss Fitness Universe”, organizat în Miami, Statele Unite ale Americii. În urmă cu doi ani, Anca a impresionat juriul şi a câştigat marele premiu iar în 2013 i-a cucerit din nou pe americani, acordându-i titlul suprem la categoria profesionişti. Acum a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru concursul Miss Fitness Universe 2014:
“Acum întreaga mea energie se îndreaptă către marea competiţie pe care o voi susţine în mai puţin de două săptămâni. De ce spun "marea competitie"? Pentru că fac parte dintr-o divizie a profesioniştilor, elita fitness-ului mondial. Va fi un concurs foarte strâns, iar detaliile mici vor face diferenţa. Imi doresc ca forma mea fizică şi psihică să fie perfectă, restul nu depinde de mine. Şi în acest an cei din juriu vor avea o misiune foarte grea în a aprecia şi desemna câştigătorul.”


 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite