Alexandra Raisman, coşmarul Cătălinei Ponor de la bârnă şi sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax | Alexandra Raisman, sportiva care i-a luat bronzul Cătălinei Ponor
Mediafax | Alexandra Raisman, sportiva care i-a luat bronzul Cătălinei Ponor

Alexandra Raisma, sportiva care a pus beţe în roate României în finalele de la gimnastică, a avut un parcurs foarte bun la Londra.

Cea care i-a luat bronzul de la gât Cătălinei Ponor, Alexandra Raisman este americanca care a împiedicat România să prindă podiumul în finala de la bârnă. Dezamăgirea a fost cu atât mai mare, întrucât Cătălina Ponor a avut un exerciţiu extrem de bine executat şi apreciat de public.

La 18 ani, palmaresul lui Raisman numără două medalii olimpice de aur şi una de bronz, aur, argint şi bronz la Campionatele Mondiale, două medalii de argint şi una de bronz în Cupa Americii şi două medalii de aur şi şase de bronz în Campionatul Visa, din SUA.

Antrenată de românii Martha şi Bela Karoly, gimnasta a luat aurul în finala de la sol, surclasând-o pe Cătălina Ponor, care a obţinut argintul.

Cu o înălţime de 1.57m , Raisman provinte dintr-o familie dedicată sportului, mama sa fiind antrenoare la gimnastică şi, totodată, cea care i-a dat Alexandrei primele lecţii în domeniu.

Alexandra Raisman a avut o contribuţie solidă în calificarea naţionalei SUA în finala pe echipe la Jocurile Olimpice de la Londra, ţară care a şi câştigat medalia de aur. În finala de la individual, gimnasta a ratat podiumul, după ce a ocupat locul al patrulea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite