Alin Petrache, noul preşedinte COSR, după ce i-a învins categoric pe Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă. Toate reacţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Petrache, Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă FOTO Mediafax
Alin Petrache, Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă FOTO Mediafax

Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după ce a câştigat alegerile în detrimentul lui Octavian Bellu şi al Elisabetei Lipă.

Alin Petrache: „Suntem o familie mică şi trebuie să fim uniţi pentru că familia sportului românesc are nevoie de contribuţia tuturor membrilor ei. Nu am obţinut o victorie împotriva cuiva. Îi respect foarte mult pe domnul Bellu şi pe doamna Lipă. Prezenţa lor în echipa Olimpică a României este esenţială pentru a obţine rezultate bune la Rio şi la competiţiile viitoare. Aşa cum am promis, mă voi dedica 100% acestei activităţi. De luni trecem la treabă. Voi începe cu vizite la Federaţia de Gimnastică şi Federaţia de Canotaj, continuând apoi cu toate federaţiile, şi mari şi mici, pentru că aşa cum am spus, munca mea va fi una pe teren, nu în birouri.

E greu când participi la o competiţie, la care au candidat alături de mine, pentru că eu zic că a fost o campanie frumoasă. A fost o victorie frumoasă, mă bucur, sunt încântat şi onorat. Exact cum am susţinut, voi fi aproape. Îmi place să cobor în teren şi să alerg alături de ei. Am nevoie de domnul Bellu şi de doamna Lipă să vină alături de mine. Suntem o mână de oameni în sporturi şi avem nevoie unul de celălalt.

Alin Petrache pozeaza in fata sediului COSR FOTO Mediafax

FOTO: Mediafax

 Ei au fost artizanii multor medalii şi avem nevoie unii de alţii. Am discutat despre o campanie de idei, modernă, a sportului şi cred că aici s-au făcut diferenţele. Tocmai din acest motiv, al ideii că ar putea fi un vot politic, am făcut un pas în spate şi nu am vrut să mai apar în faţă. Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strânsă, dar strategia mea e pe minimum 10 ani. 

Sportul nostru are nevoie de o strategie bine delimitată. Măsurile sunt foarte multe, deocamdată am stabilit următorul Comitet Executiv. Nu s-a schimbat decât preşedintele, restul oamenilor sunt aceeaşi. Mergem în continuare cu aceeaşi echipă. Cu siguranţă este una din zilele frumoase, după cele în care s-au născut copiii mei. Important e să participi şi, dacă şi învingi, e şi mai frumos. La Federaţia Română de Rugby e o echipă foarte bine pusă la punct, cu o stragie activă de cinci ani, iar cel care va prelua funcţia o va face foarte bine. Bellu trebuie să convine, e artizanul celor mai bune medalii pe care le-am avut. Discutăm de cel mai mare antrenor al gimnasticii mondiale. Sunt etape, prima este Rio şi mai departe trebuie să ne axăm pe o strategie lungă. Azi n-a învins nimeni, a câştigat sportul românesc!“


Octavian Bellu: „Sunt total dezamăgit, credeam că va fi o întrecere fair-play. Deocamdată nu aştept oferte de la COSR. Lucrurile nu sunt în regulă. Sportul românesc trebuie să se însănătoşească. Se pare că medaliile nu contează, ci alţ factori şi alt gen de relaţii, în care eu nu mă voi băga“.

Alin Petrache

Elisabeta Lipă: „Nu sunt deloc supărată. Am pierdut multe curse, am şi câştigat foarte multe. Dacă asta a dorit poporul, asta avem. Îi doresc succes lui Alin şi să aibă cât mai multe medalii“.

elisabeta lipa

Gabriela Szabo (ministrul Tineretului şi Sportului): „Au fost voci care au spus că MTS s-au implicat în privinţa anumitor candidaţi. De fapt, a fost foarte fair. Întotdeauna am spus că MTS a fost echidistant şi nu s-a implicat în privinţa niciunui candidat“.

UPDATE 12.45 Alin Petrache a fost ales noul preşedinte COSR, adunând 143 de voturi din 209. Octavian Bellu a adunat 33, iar Elisabeta Lipă 21. 

UPDATE 12.40 Carmen Tocală nu a putut intra în sală, întrucât era permis accesul unui singur reprezentant al MTS, acela fiind Gabriela Szabo.

UPDATE 12.30 Alin Petrache şi Elisabeta Lipă şi-au dublat discursul cu împărţirea unor pliante care ilustrau programul pe care-l propun. Octavian Bellu a avut un discurs acid, în cadrul căruia a criticat presa pentru o campanie neloială

UPDATE 11.50 Candidaţii îşi susţin discursul. Câştigătorul trebuie să adune 50+1% din voturi.

UPDATE 11.20 sunt prezenţi 109 reprezentanţi din totalul 123. Trezorierul are votul suspendat pe motiv că şi-a dat demisia (după ce a fost numit la Autoritatea de Supraveghere Financiară), iar Federaţia de Ciclism nu are dreptul să opteze pentru niciunul dintre candidaţi.
Voturile cumulate vor rezulta 202, întrucât unele federaţii au mai multe voturi de acordat. Gabriela Szabo avea dreptul să voteze de două ori, o dată ca personalitate sportivă şi a doua ca ministru al Tineretului şi Sportului. În cele din urmă, a decis să voteze doar o dată, prin prisma funcţiei.

Alin Petrache, unul dintre candidaţii pentru şefia COSR, a prefaţat duelul: „Sunt emoţii ca înaintea oricărei competiţii. Am doi contracandidaţi extrem de puternici, două forţe ale sportului românesc. Când am venit ne-am strâns mâinile, e normal, suntem prieteni. Şi după data de 29 rămânem toţi în sport, împreună trebuie să reclădim“.

Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat: „COSR, o instituţie echilibrată, de înaltă ţinută, sper ca federaţiile să îşi aleagă liderul cel mai bun. E un vot echidistant, sunt convinsă de chestia asta. Oricare va ieşi, important e să aibă rezultate pentru sportul românesc şi să aibă continuitate, Nu se poate să fie doar preşedinte fără a fi mare sportiv“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite