Aleargă pentru cei care nu pot: Fundaţia Olimpică organizează o acţiune în care fiecare kilometru înseamnă un ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa face parte dintr-un program mai amplu al fundaţiei, numit „Împreună pentru sportivii României”. Acesta urmăreşte sprijinirea unui număr cât mai mare de cazuri sociale din rândul foştilor sportivi care se confruntă cu probleme medicale.

Fundaţia Olimpică Română te invită să alergi pe 17 mai, la Semimaratonul Bucureşti, pentru a susţine cauza foştilor sportivi care au nevoie de ajutor. 

Andreea Chelaru e unul dintre ei. În  vârsta de 29 de ani, îşi aminteşte cum o aterizare nereuşită în sala de antrenamente i-a schimbat complet viaţa în urmă cu 15 ani, lăsând-o în imposibilitatea de a se deplasa singură. 

“Am început gimnastica de performanţă la Oneşti, pe când aveam 7 ani. La vârsta aceea copiii visează să facă multe lucruri, dar nu cunosc riscurile şi sacrificiile acestui sport. Totul a mers bine până în momentul antrenamentului la sărituri, când o aterizare nereuşită, după o săritură Tsukahara, a decis tot restul vieţii mele, lăsându-mă paralizată de la brâu în jos. Le mulţumesc celor care înţeleg dificultatea situaţiei în care mă aflu şi le sunt cu adevărat recunoscătoare pentru că vor să mă ajute“, a povestit Andreea Chelaru, fostă gimnastă, pe care oricine o poate ajuta alergând în echipa Fundaţiei Olimpice Române, la Semimaratonul Bucureşti.

URSUS Cooler e alături de foştii sportivi şi susţine fiecare kilomentru alergat în beneficiul acestora. Mecanismul e menit să încurajeze înscrierea alergătorilor pentru cauza Fundaţiei Olimpice Române şi să ofere un ajutor concret acelor sportivi care au nevoie de ajutor, printr-o donaţie de 20 de lei, pentru fiecare kilometru parcurs, în limita a 5.000 de euro. 

În plus, echipa URSUS e alături de Fundaţia Olimpică Română şi prin participarea a 40 de angajaţi, care vor alerga pentru a susţine această cauză.

“Uităm uneori că în spatele medaliilor şi titlurilor se află mii de ore de antrenamente şi sacrificii. Chiar de mai puţine ori se întâmplă să ne gândim la acei sportivi nevoiţi să renunţe la efortul de-o viaţă  în urma unor accidente care vor lăsa întotdeauna urme. Haideţi să alergăm împreună în echipa FOR, pentru foştii sportivi ai României! Chiar dacă acum nu se mai află pe podium, ei sunt în continuare campioni”, declară Mihai Bârsan (foto), vicepreşedinte Marketing Ursus Breweries.

image

Vedetele şi-au anunţat prezenţa

Andreea Răducan va fi lider de echipă pentru alergătorii Fundaţiei Olimpice Române. I s-au alăturat Sandra Izabaşa, Alina Dumitru, Monica Roşu, Corina Ungureanu, precum şi alti sportivi dornici să-şi arate sprijinul pentru colegi de breaslă, care au nevoie de ajutor.  

”Sportul de performanţă implică şi multe riscuri. Prin participarea noastră la Semimaratonul Bucureşti ne dorim să obţinem fondurile necesare pentru a-i ajuta pe aceşti sportivi şi, totodată, să fim o voce pentru ei. Vă aşteptăm în număr cât mai mare în echipa noastră. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât putem ajuta mai mult”, a declarat Andreea Răducan, preşedintele Fundaţiei Olimpice Române.

„Sunt campionii noştri şi îi vom reprezenta cu mândrie la acest eveniment. Mă bucur să susţin această cauză şi voi dedica kilometrii alergaţi foştilor sportivi, care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Alina Dumitru.

Cum poţi participa?

Toţi cei care vor să alerge în echipa FOR o pot face accesând www.bucuresti21km.ro, alegând la cauza susţinută - Fundaţia Olimpică Română.

În plus, cel mai bun alergător din echipă va participa la cina oficială a campionilor, alături de sportivii renumiţi care susţin această cauză.

Semimaratonul Bucureşti e un eveniment de amploare, dedicat sportului de masă şi tuturor tipurilor de alergători. Oricine poate participa, alegând una dintre curse, în funcţie de condiţia fizică: 

*Cursa populară (3.5 km)

*Cursa individuală (10.5 km)

*Ştafeta (21 km alergaţi de o echipă de 4 persoane)

*Semimaratonul (21 km). 

Evenimentul are şi o componentă caritabilă, alergatorii putând să susţină o anumită cauză, asa cum e cea a Fundaţiei Olimpice Române, prin fiecare kilometru alergat.

Despre Fundaţia Olimpică Română

Fundaţia Olimpică Română e o organizaţie non-profit, apolitică şi non-guvernamentală, care susţine dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul şi principiile unei vieţi sănătoase şi oferă sprijin sportivilor români aflaţi în situaţii deosebite de viaţă.  Spiritul şi valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundaţiei Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundaţia, atât în proiectele desfăşurate, cât şi prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelenţa şi prietenia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite