Alba-neagra cu Şumudică. Tehnicianul ameninţă cu plecarea după fiecare meci pierdut de echipa sa şi se răzgândeşte după ce elevii săi reuşesc să câştige

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Ninel Şumudică
Marius Ninel Şumudică

După ce a câştigat titlul şi Supercupa României, aproape că n-a existat săptămână în care tehnicianul de 45 de ani să nu-şi anunţe plecarea de la Astra Giurgiu, pentru ca apoi, de fiecare dată, să-şi nuanţeze declaraţiile şi să anunţe că-şi va duce mandatul la bun sfârşit.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang obişnuiau să atragă atenţia asupra lipsurilor din gimnastica feminină anunţându-şi plecarea de la lot, aproape după fiecare mare competiţie. Tactica a fost preluată şi de tehnicianul Astrei, Marius Şumudică, care îi tot ameninţă pe şefii grupării din Giurgiu cu plecarea după fiecare meci pierdut, pentru a reveni apoi asupra declaraţiilor, după numai o zi sau două.

Mai în glumă, mai în serios, tehnicianul în vârstă de 45 de ani, căruia i s-a decernat titlul de „Antrenorul Anului” la „Gala Fotbalului Românesc 2016”, spune că şi-ar dori o nouă experienţă în străinătate, chiar şi în campionatul chinez. „Nu, categoric nu voi mai continua la Astra în sezonul viitor. În momentul de faţă nu am oferte, dar o să am. Am avut şi le-am refuzat, chiar dacă unii spun că n-am avut oferte şi că nu s-a discutat cu mine. Dar am telefonul plin de mesaje şi de contracte trimise de la o echipă din ţară, dar nu vreau să le fac publice. Dinamo? Nu vreau sa le fac publice, pentru că eu sunt om care are obraz. Cred că Constantin Budescu se întoarce în China în iarnă. Mi-aş dori să ma ia şi pe mine. La banii care sunt acolo, mai mănânci o pisică, un câine, asta e...”, a comentat Şumudică.

„Adevărul” vă prezintă o selecţie a celor mai spumoase declaraţii ale lui Marius Şumudică pe tema plecării de la Astra Giurgiu, echipă cu care a câştigat în sezonul precedent primele sale trofee ca tehnician: titlul şi Supercupa României.

1 decembrie, după meciul cu CFR Cluj (1-2)
„Mi-a ajuns, am albit într-un an şi jumate aici. Cred că a sosit şi momentul să îmi văd de viaţa mea particulară. Ce să-ţi fac eu ţie, ca jucător, să te pun cu telecomanda pe teren, suntem la Nintendo? Din păcate pe zi ce trece dăm cu piciorul la găleata pe care am umplut-o. E un campionat catastrofal din toate punctele de vedere. Să sperăm că ne revenim cât mai repede, să nu ajungem din echipa campioană să retrogradăm, cred că ar fi un record. Play-off-ul pentru mine este un vis frumos, este ca Moş Crăciun. Aş pleca şi mâine, trăim într-un fotbal bolnav”

25 noiembrie, după meciul cu Austria Viena (2-1)
„Sunt bucuros, am făcut şapte puncte, contează pentru buget, pentru cariera mea, deci e bine. Avem jucători cu calitate, sunt bucuros, suntem pe drumul cel bun. Eu am spus, după ce am refuzat acea ofertă, că va fi o nou restart pentru echipă şi am început să creştem. Sunt mândru de această echipă, suntem o echipă mare, le-am ţinut acelaşi discurs ca la meciul cu Steaua, iar când au ieşit pe teren parcă au ieşit luminaţi la minte. Nu plec nicăieri, am contract până în vară!”

21 octombrie, după meciul cu Viktoria Plzen (2-1)
„Am fost foarte aproape de Dinamo. Dar mai am multe lucruri de făcut cu Astra deocamdată, vom vedea ce se va întâmpla în viitor. Dinamo este o echipă importantă, care are o stabilitate, cu nişte suporteri fantastici, dar care nu-şi doreşte perfromanţă. Însă eu sunt un antrenor avid de performanţă, un antrenor care îşi doreşte să facă perfomanţă şi doresc foarte mult să chinui una dintre echipele care nu-mi plac”

15 octombrie, după meciul cu Concordia Chiajna (1-1)
„Eu am încercat şi azi să am o discuţie cu conducerea clubului, dar au fost ocupaţi cu transferul lui Alibec. A fost vândut la Steaua după ce au venit şi ne-au promis că nu va mai pleca niciun jucător. Am semnat amânarea plăţii datoriilor şi a doua zi a fost vândut Alibec imediat. Deci nu-mi prea miroase a bine! Vom vedea ce se va întâmpla, voi vorbi şi cu ceilalţi jucători exponenţiali, cu conducerea, cu toată lumea, fiindcă este o situaţie destul de greu de gestionat, nu este uşor. Meciul cu Plzen e cam departe, adică nu-l mai prind!”

5 octombrie, după meciul cu Viitorul Constanţa (0-1)
„Am suportat destul. Eu am avut nevoie de Astra şi Astra a avut nevoie de mine şi am făcut împreună lucruri frumoase, dar există un ciclu. E destul de greu să mai motivez jucătorii, să mai scot din ei ce am scos până acum. Eu trăiesc o dezamăgire profesională şi nu găsesc soluţia. Nu vreau să fiu considerat lipsit de modestie, dar niciodată nu am stat acasă mai mult de câteva zile!”

26 august, după meciul cu West Ham United (1-0)
„Ieri am primit o ofertă de la un prieten care lucrează în Port Vale. E în liga a treia, parcă, League One. M-a întrebat dacă vreau să merg acolo. Îmi pare rău, m-am calificat în grupe, rămân în ţară!

21 august, după meciul cu CFR Cluj (1-5)
„E foarte greu să conduci ceva ce nu conduci. Să nu faci antrenamente, să nu poţi sta pe bancă, să nu pţi vorbi cu jucătorii. Nu ajungeam niciodată aici dacă nu mă aflam într-o astfel de situaţie. Am spus că pentru Astra campionatul începe în etapa a 7-a, când revin pe bancă, acum nu mai ştiu ce se va întâmpla. Tot ceea ce s-a întâmplat cu echipa mea m-a facut să ma gândesc la plecare. Am jucatori buni, oameni cu caractere deosebite, dar nu mai merge aşa”

„Calificarea în primăvara Ligii Europa ar fi a noua minune a lumii”

Marius Şumudică, desemnat antrenorului anului 2016 în cadrul Galei Fotbalului Românesc, a declarat că ar fi „a noua minune a lumii" dacă formaţia sa, Astra Giurgiu, ar reuşi să se califice în şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa. 

„Sper să ne calificăm în primăvara europeană pentru că este cel mai plauzibil obiectiv al nostru în momentul de faţă. Este un obiectiv pe care îl putem realiza. Suntem şi la mâna noastră, dar să câştigăm cu AS Roma va fi destul de greu. Însă un egal sau înfrângerea celor de la Austria Viena ne avantajează. O să fim cu urechile ciulite ca să vedem ce se întâmplă dincolo. Ar fi a noua minune a lumii dacă ne-am califica în primăvara europeană. Eu nu am crezut nici în calificarea cu West Ham United, pentru că am zis că anul trecut am avut noroc”, a spus tehnicianul Astrei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite