Al cincilea campion mondial? JoJo Dan va boxa sâmbătă seară pentru titlul IBF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jojo

Ion Ionuţ, alias JoJo Dan, va boxa sâmbătă la Sheffield cu centura mondială IBF pe masă, şi ar putea călca pe urmele celor patru campioni mondiali profesionişti pe care i-a avut România.

Mihai Leu (1997), Leonard Doroftei (2002-2004), Lucian Bute (2007 -2012) şi Adrian Diaconu (2008-2009) sunt pugiliştii români care au câştigat şi deţinut centuri mondiale, la diverse categorii în perioadele menţionate. Sâmbătă noaptea,  JoJo Dan poate deveni al cincilea român care pune mâna pe centura cu diamante.
El va lupta, la Sheffield, în Anglia, contra britanicului Kell Brook, deţinătorul centurii IBF la categoria semi-mijlocie. Acesta este socotit favorit, dar pe ring se poate întâmpla orice. “Mă simt bine, mă simt pregătit. Mental, sunt în cel mai bun loc. Sunt pregătit pentru orice mă aşteaptă, mă pot adapta la orice stil. O să-mi simtă prezenţa imediat cum sună gongul. Îşi va da seama că e în ring cu cineva special. O să simtă asta foarte repede”, a spus Kell Brook, care e neînvins la profesionişti şi are un bilanţ impresionant. Până la 28 de ani el a disputat 33 de meciuri, toate câştigate, dintre care 22 au fost prin KO.
Nici românul nu stă rău. Ion Ionuţ are 33 de ani şi 34 de victorii (18 prin KO), dar şi două înfrângeri, ambele în faţa aceluiaşi adversar, turcul Selkun Aydin. Dacă prima a fost mai degrabă “opera” arbitrilor, din cea de-a doua, Ionuţ a ieşit şifonat rău, suferind o fractură de mandibulă, care a necesitat cinci luni de pauză. Spre lauda lui, el a dus meciul până la final şi a pierdut la puncte, dar din ring a ajuns direct la spital.
Englezii consideră o nebunie faptul că pugilistul nostru a acceptat să se bată pe terenul adversarului şi amintesc faptul că Lucian Bute a păţit-o rău de tot în disputa cu Carl Froch, care l-a lăsat fără centură în 2012. Totuşi, antrenorul lui Ionuţ spune că acesta trebuie să creadă în valoarea lui. “El are acum ultima lui şansă. Brook e un sportiv bun dar are două puncte slabe care ne permit să spunem că avem şanse contra lui. Îi lipseşte intensitatea şi nu-i place lupta de aproape. Ori, aceste aspecte sunt punctele forte ale lui Jo Jo Dan. Ştim că va fi dificil, nu ne-am culcat pe o ureche”, a spus canadianul Pierre Bouchard, cel care-l pregăteşte de mult timp pe Dan.
Titlul mondial ar fi pe Jo Jo Dan încununarea unei munci de peste zece ani. Coleg în boxul amator cu Lucian Bute, Pugilistul născut şi crescut în Rahova, a plecat din ţară în 2003, sperând la o viaţă mai bună. A ales Canada, însă soarta nu i-a zâmbit prea des. Pentru că nu se ajungea cu banii, românul a lucrat în construcţii, dar şi la o fabrică de elicoptere unde făcea curăţenie.
Treptat lucrurile au început să se aşeze şi a putut să se concentreze numai la box. El şi-a luat anul acesta şi cetăţenia canadiană, fără a renunţa la cea română, astfel că va intra pe ring cu două drapele.


Meciul Brooke– Dan va fi sâmbătă seara, după ora 22.00 şi va fi transmis de Dolcesport 


Brook, înjunghiat de două ori
Adversarul lui JoJo Dan nu e deloc uşă de biserică. Kell Brooke a fost înjunghiat în 2007, la ieşirea dintr-un club de noapte, din Sheffield. Apoi, anul trecut, în toamnă, el a fost din nou înjunghiat, de data aceasta pe o plajă din Tenerife, acolo unde alerga, iar un necunoscut i-a înfipt un cuţit în picior. Acesta va fi primul meci al britanicului, după acel nefericit incident.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite