Aihan Omer vrea să ducă naţionala de handbal pe plajă la Jocurile Olimpice din 2024. „Nivelul e foarte ridicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul selecţioner al naţionalei de handbal, Aihan Omer va conduce prima naţională masculină de seniori de beach handball din istoria României. În 2024, handbalul pe plajă va fi sport olimpic.

Zilele trecute, Federaţia Română de Handbal a organizat pe plaja Banana Beach dintre Venus şi Saturn al doilea campionat naţional de juniori.

A fost entuziasm total printre tinerii handbalişti. La competiţie au participat echipe din toate colţurile ţării - precum Baia Mare şi Sânnicolaul Mare - Timiş). "Din toamna aceasta încercăm să formăm loturi de seniori la masculin şi feminin pentru a putea să ne luptăm în viitor pentru calificările la Jocurile Olimpice din 2024. E posibil să atragem şi jucători de la handbal indoor aflaţi pe final de carieră care îşi doresc o provocare într-un nou sport", a precizat Nicoleta Ivan, antrenor federal beach handball - fostă campioană a Italiei.

Campionatul Naţional, prilej de selecţie
Antrenor al echipei AHC Dobrogea Sud Constanţa, Aihan Omer a bifat al doilea său titlu consecutiv cu formaţia de pe litoral. În paralel, reputatul tehnician a supervizat competiţia pentru a selecţiona jucători pentru viitoarea naţională de seniori a României. În urma discuţiilor cu preşedintele Alexandru Dedu şi cu Nicoleta Ivan (responsabila FRH pentru beach handball), Omer şi-a stabilit deja strategia pentru a califica România la JO 2024.

Tehnicianul care a scris istorie la Fibrex Săvineşti, HCM Constanţa şi UCM Reşiţa şi a condus România la Mondialul din 2009 vrea să convingă mai multe vedete de la handbal în sală să se apuce de beach handball. În plus, cu sprijinul COSR, FRH vrea să construiască la Izvorani un teren acoperit pentru a mări perioada competiţiilor pe întreg anul calendaristic. "Noi suntem la început, dar în lume handbalul pe plajă este foarte dezvoltat. Am participat ca spectator la câteva competiţii şi nivelul e foarte ridicat, deci avem mult de lucru. Am acceptat acest nou rol pentru că îmi doresc să calific România la Olimpiadă. Primul obiectiv este să mărim timpul de pregătire pe durata unui an. Vrem un teren acoperit la Izvorani, ne-ar ajuta extraordinar să facem o pregătire bună", a punctat Aihan Omer, selecţionerul naţionalei masculine de beach handball care l-a cooptat în stafful său şi pe Mihai Rohozneanu, fostul coordonator de joc al naţionalei de handbal.

handbal plaja

Cristina Neagu, dorită în naţionala de beach handball
Unul dintre pionerii handbalului pe plajă din România, proaspătul selecţioner al naţionalei feminine de senioare Adrian Georgescu spune că uşa primei reprezentative de beach handball este deschisă şi pentru jucătoarele de handbal indoor şi chiar le încurajează să practice acest sport în vacanţă. "Este un sport complementar handbalului indoor şi le-ar ajuta. Ar fi extraordinar să o avem şi pe Cristina Neagu în echipă într-o vacanţă. Mă bucură decizia de a forma o naţională de senioare, este un mare pas înainte şi le va ajuta pe fetele care termină junioratul să aibă continuitate", a punctat Adrian Georgescu, tehnician care a condus naţionala U17 spre un loc 7 la Campionatul European. de anul trecut.

Reguli de bază beach handball:
Principalele diferenţe faţă de handbalul indoor: Se joacă doar două reprize de 10 minute, suprafaţa este mai mică - 27 x 12 metri, 4 jucatori de echipă - 3 jucători de câmp+1 portar, există procedee tehnice individuale care se punctează dublu (aruncarea din piruetă 360 grade, aruncarea din aeriană, penalty-ul, golul portarului, aruncarea jucătorului specialist - cel care înlocuieşte portarul).

Clasamentul final:

JUNIORI A FEMININ:
LOCUL I - CSS 1 CONSTANŢA
LOCUL II - CS MINAUR BAIA MARE
LOCUL III - CSS VIITORUL CLUJ

JUNIORI B FEMININ
LOCUL I - CSS VIITORUL CLUJ A
LOCUL II - CSM PLOIESTI A
LOCUL III - CSS SF. GHEORGHE

JUNIORI A MASCULIN
LOCUL I - AHC DOBROGEA SUD CONSTANŢA
LOCUL II - CSS SIGHISOARA
LOCUL III - CS BRAZI

JUNIORI B MASCULIN
LOCUL I - CSM MEDGIDIA
LOCUL II - CSS 1 CONSTANŢA
LOCUL III - ACS ACADEMIA MINAUR BAIA MARE

Parteneri în organizare: DJST Constanţa, CSS Constanţa, Centrul de Agrement 2 Mai şi AJH Constanţa.

handbal plaja
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite