Articol publicitar

Află ce trebuie să faci până în 25 mai dacă ai câştigat la pariuri online

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pariorii români care au retras bani de la casele de pariuri online în 2016 trebuie să înştiinţeze fiscul cu privire la veniturile provenite din jocuri de noroc online, depunând declaraţia 200 la ANAF până la data de 25 mai.

Operatorii de pariuri online licenţiaţi în România la ONJN sunt obligaţi să le furnizeze jucătorilor, dar şi ANAF-ului, evidenţele cu retragerile efectuate de jucători în anul precedent, între 1 ianuarie 2016 şi 31 decembrie 2016. Din punctul de vedere al jucătorilor, declararea veniturilor reprezintă o procedură obligatorie, iar în caz contrar, aceştia riscă să fie amendaţi.

Atenţie! La pariuri online nu se impozitează câştigurile de pe bilete, ci retragerile efectuate din contul de pariuri online. Astfel, indiferent de suma pe care o ai în cont, dacă nu ai făcut nici o retragere în anul 2016 nu trebuie să depui această declaraţie.

Completarea declaraţiei 200 ANAF

Acest proces poate fi realizat online de către utilizatorii care au cont pe site-ul ANAF, iar în caz contrar, trebuie descărcată declaraţia, completată manual şi depusă în persoană la oricare sediu ANAF.

În prima parte trebuie completate o serie de date din cartea de identitate, alături de detaliile contului bancar aferent încasării veniturilor şi de câteva date de corespondenţă.

clip

Partea a doua presupune numai câtorva dintre câmpurile afişate în zona A: Categoria de venit, Determinarea venitului net, Organizatorul jocurilor de noroc şi Codul de identitate fiscală al organizatorului de jocuri de noroc, iar în zona B se completează numai „Venit brut”.

image

Dacă pariorul a efectuat mai mult de o retragere, va trebui să completexe câte o anexă pentru fiecare retragere suplimentară. Anexele se completează la fel ca şi partea a doua a declaraţiei principale.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul în care jucătorul a efectuat retrageri de la mai mulţi operatori în ultimul an: va fi nevoit să completeze câte o anexă pentru fiecare retragere, specificând operatorul aferent şi suma corespunzătoare.

Totuşi, anul trecut, au fost pariori care nu au retras în total mai mult de 66.750 RON şi în consecinţă au completat o singură anexă în care au cumulat toate retragerile de la acelaşi operator şi nu au avut probleme ulterior, deşi legislaţia spune că nu trebuie procedat aşa.

Impozitarea pariurilor online este flexibilă şi avantajoasă

Deşi pragurile de impozitare sunt aceleaşi ca la pariuri offline, diferenţa este că la pariuri online jucătorul poate rula câştigurile de un număr infinit de ori până când decide să efectueze o retragere şi implicit, să fie nevoit să plătească impozit pe respectiva sumă.

Practic, pariorii de pe online îşi pot gestiona retragerile astfel încât să nu depăşească niciodată primul prag de impozitare, 66.750 RON şi în consecinţă pot plăti numai 1% impozit pe venituri. În plus, este foarte posibil ca în acest an să se realizeze impozitarea la sursă şi în cazul pariurilor online, lucru care presupune impozitarea automată în momentul retragerilor şi practic eliminarea procedeului folosit în prezent.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite