Adversar surpriză pentru Simona Halep în finala de la Shenzhen. Va juca contra unei jucătoare pe jumătate româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep începe anul în forţă
Simona Halep începe anul în forţă

Simona Halep s-a calificat fără emoţii în finala turneului de la Shenzhen şi are şanse mari să-şi adjudece mâine primul trofeu al anului.

Mai ales că, în finala turneului din China va întâlni o jucătoare mult mai slab clasată. Aceasta este elveţianca Timea Bacsinsky, numărul 48 mondial, care a furnizat surpriza şi a eliminat-o în două seturi pe cehoaica Petra Kvitova, numărul 4 WTA. Timea învins-o pe Kvitova în două seturi, 6-4,6-4 şi va juca mâine dimineaţăm contra Simonei Halep. 

Timea Bacsinsky are 25 de ani şi este pe jumătate româncă, tatăl ei, Igor fiind un evreu născut în ţara noastră, care a practicat şi el tenisul fiind apoi antrenor. Mama ei este din Ungaria, dar toată familia este stabilită de ani buni în Elveţia. Timea Bacsinsky a câştigat un singur turneu WTA în cariera sa, la Luxemburg, în 2009, când a dispus în finală de Sabine Lisicki. 

Ea are rezultate mult mai bune la dublu, unde a câştigat patru trofee, două dintre ele în faţa unor cupluri din care au făcut parte Sorana Cârstea şi Monica Niculescu.

Singura întâlnire directă dintre Simona şi adversara sa din finala de sâmbătă, care a avut loc într-un turneu ITF, la Torhout în Belgia, în 2010. La acea vreme, niciuna dintre ele nu era prezentă în Top 50, iar Halep s-a impus cu 6-1 şi 6-3. 

"Am jucat o singură dată cu ea şi ştiu că este o adversară foarte dificilă. Va trebui să joc un tenis bun cu ea. Sper ca publicul să se bucure de o finală frumoasă şi să fie alături de mine", a spus Timea Bacsinszky la finalul meciului din semifinale, cu Kvitova.

timea
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite