Adrian Cristea a fost blocat la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul a parafat o nouă înţelegere cu roş-albii, valabilă până în vara lui 2014, atunci când „Prinţul“ va împlini 30 de ani. Când Ioan Andone a revenit la Dinamo, una dintre condiţiile puse de el şefilor clubului a fost păstrarea în lot a lui Cristea.

Adrian Cristea (26 de ani) a arătat în acest început de sezon că se pricepe şi la fotbal, după ce în ultimii ani devenise un client fidel al ziarelor de scandal. Reîntoarcerea celui poreclit „Prinţul" cu faţa spre sportul-rege se datorează, în principal, lui Ioan Andone.

Tehnicianul lui Dinamo a insitat chiar, în momentul în care negocia cu şefii clubului revenirea în tabăra roş-albilor, ca Adrian Cristea să fie păstrat în lot. „Este pariul meu. Dacă nu dă randament, la anul poate să plece", a spus, atunci, „Fălcosul".

Împart banii cu Poli Iaşi

Discuţiile private cu Andone, dar şi seriozitatea arătată la antrenamente, l-au schimbat în bine pe Cristea, iar rezultatele s-au văzut imediat. „Prinţul" este, în acest moment, unul dintre cei mai buni dinamovişti. Evoluţiile sale i-au determinat pe şefi să treacă la fapte: recent, jucătorul a semnat un nou contract cu Dinamo, valabil până în vara anului 2014, adică până când mijlocaşul va împlini 30 de ani.

„Am contract pe viaţă cu Dinamo şi când am semnat, am făcut-o cu ochii închişi", a spus, zilele trecute, în glumă, fotbalistul, dar vorbele sale erau pline de adevăr. Singura hibă a înţelegerii este că salariul său de 70.000 de euro pe an nu a cunoscut o majorare semnificativă, dar va câştiga mai mult din bonusuri.

De ce conducătorii „câinilor" i-au prelungit angajamentul lui Adrian Cristea? Pentru că ar fi putut să-l piardă gratis anul viitor când expira vechiul contract. Mai mult, fotbalistul nu aparţine numai lui Dinamo, ci şi lui Poli Iaşi, fosta echipă a internaţionalului, care deţine 50% din drepturile federative.

Dolha l-a încurajat pe Curcă

Cel mai slab jucător al „câinilor” din returul cu Hajduk Split, portarul George Curcă, a primit susţinere morală din partea altui golkeeper contestat chiar de şefii roş-albilor. Fostul constănţean s-a întâlni la antrenamentele lui Dinamo II cu Ema Dolha, care i-a transmis lui Curcă să fie puternic şi să uite de meciul din Croaţia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite