Adio, dar rămân cu tine. Xavi pleacă la New York, dar s-ar putea să mai stea o perioadă la Barça. Un transfer complex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Xavi, pe numele complet Xavier Hernández i Creus, s-a înţeles cu gruparea americană New York City FC. Mijlocaşul care a evoluat timp de 23 de ani doar în tricoul Barcelonei îşi negociază în aceste zile plecarea de la clubul catalan.

„Adios, Xavi“, a titrat marţi, pe prima pagină, „Mundo Deportivo“. După luni de speculaţii şi incertitudini, cotidianul sportiv catalan a dat ca sigură despărţirea de unul dintre cei mai emblematici jucători din istoria Barcelonei. 

Puştiul care a intrat la 11 ani pe curtea „La Masiei“, celebra academie a echipei „azulgrana“, a devenit între timp cel mai galonat jucător spaniol din istorie (25 de trofee câştigate), dar a îmbătrânit. Luis Enrique, noul antrenor al Barcelonei din această vară, are alte planuri pentru mijlocul echipei, unde „maestrul păpuşar“ nu-şi mai prea găseşte locul. Playmakerul care a debutat în 1998 în prima echipă a Barcei a colecţionat şase titluri şi trei Ligi ale Campionilor cu echipa catalană, dar vârsta nu iartă pe nimeni. La 34 de ani, Xavi se pregăteşte de alte destinaţii. 

Negocieri în Qatar şi SUA

Imediat după încheierea campionatului, Xavi a recunoscut că s-ar putea despărţi de Barcelona, intrată în zodia schimbărilor. S-a vorbit de Qatar, Dan Petrescu recunoscând că au existat negocieri cu jucătorul pentru un transfer la Al-Arabi, s-au vehiculat şi alte nume de echipe din zona arabă, dar se pare că destinaţia este Major League Soccer (MLS), prima ligă de fotbal din SUA şi Canada. Xavi şi-ar fi dat acordul pentru un contract pe trei ani cu New York City FC, dar mai există câteva detalii de pus la punct. 

Vrea bani să-şi rupă contractul

Potrivit presei spaniole, Xavi îşi negociază ieşirea (financiară) din scenă de la Barcelona. Mijlocaşul care a strâns peste 700 de apariţii în tricoul catalan mai are încă doi ani de contract cu echipa „azulgrana“, din care ar urma să câştige, cu toate bonusurile de performanţă, în jur de 24 de milioane de euro! O sumă imensă, la care Xavi n-ar vrea să renunţe aşa uşor, mai ales că oferta americanilor este undeva în jur de 8 milioane de euro pe an. Spaniolii scriu că impresarii lui Xavi lucrează pentru a obţine o compensaţie financiară din partea Barcelonei, pentru ruperea contractului, în condiţiile în care jucătorul a fost anunţat că n-ar mai intra în planurile lui Luis Enrique. 

Xavi mai are doi ani de contract cu Barcelona, de unde ar urma să mai încaseze 24 de milioane de euro

New York City FC, start abia în 2015

Spaniolii de la „Sport“ au scris marţi că Xavi şi-ar putea anunţa despărţirea oficială într-o conferinţă de presă, după modelul Puyol, şi care ar urma să aibă loc în zilele următoare. Dar şi că există şansa ca fotbalistul să mai rămână o perioadă la Barcelona! De ce? În primul rând pentru că New York City FC, o franciză nouă formată şi deţinută parţial de şeicii care patronează Manchester City, va evolua în MLS abia din sezonul 2015 (care începe în martie)! Iar până atunci, viitorul fotbalistului e neclar. De altfel, şi David Villa, fostul coechipier al lui Xavi, a semnat cu New York City FC, dar va evolua până în 2015 în Australia, fiind împrumutat la Melbourne City. Aceeaşi variantă ar exista şi pentru Xavi, în cazul în care nu va mai rămâne câteva luni la Barcelona. 

723 de meciuri şi 83 de goluri are Xavi în tricoul Barcelonei

Vezi pe dolcesport.ro

Barcelona se desparte de Xavi! Destinaţie surpriză pentru spaniol

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite