Adio, Levy?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul roş-albaştrilor va fi demis încă din luna august, dacă rezultatele din debutul sezonului nu vor fi pe placul patronului Gigi Becali. Managerul general, Mihai Stoica, este şi el ameninţat cu retrogradarea în subordinea lui Valeriu Argăseală.

Steaua se autodepăşeşte! Dacă, de obicei, scandalul izbucnea după vreo trei, patru meciuri, acum, nici n-a început campionatul că Gigi Becali deja „fierbe". Eşecul din Supercupa a aruncat clubul în aer. Latifundiarul e pregătit să ia măsuri drastice, în cazul în care Tatu şi compania nu vor obţine rezultatele scontate în următoarea lună. „Cu echipa asta, n-avem nicio perspectivă. Nici nu intrăm în grupele Ligii Europa, iar în cinci-şase etape ieşim definitiv şi din lupta pentru titlu", a spus Becali. În aceste condiţii, luna august va fi decisivă pentru Ronny Levy şi Mihai Stoica. Dacă roş-albaştrii nu vor ajunge în grupele Ligii Europa şi vor da greş în campionat, atunci tehnicianul israelian va fi demis! Nici managerul general, Mihai Stoica, nu va scăpa de furia patronului, el urmând a fi retrogradat din funcţie şi trecut în subordinea fostului preşedinte, Valeriu Argăseală!

Steaua, o bancă jenantă

Deocamdată, Levy s-a apărat în faţa lui Becali, dând vina pe subţirimea lotului pentru înfrângerea cu Oţelul. „Sunt dezamăgit. E clar că ne mai trebuie trei, patru jucători în acest moment. Nu avem destui atacanţi.Trebuie să ne întărim cât mai repede", a afirmat antrenorul. Faptul că Steaua are un lot foarte slab s-a văzut la Piatra Neamţ, unde Levy a făcut o singură schimbare şi acea forţată! Băjenaru l-a înlocuit în minutul 9 pe Tănase, care şi-a fracturat nasul şi va fi indisponibil circa zece zile. „Dodel" va pierde meciul cu Voinţa Sibiu din prima etapă a Ligii I. În afară de Băjenaru, contra Oţelului, pe banca Stelei s-au aflat Stanca, Iliev, Matei, Lupu, Popa şi Bejan! Adică un portar, trei fundaşi şi doi mijlocaşi, dintre care unul de la Steaua II şi altul adus de la o formaţie care a retrogradat: Victoria Brăneşti.

Costea, blocat de fisc

La capitolul absenţi pot fi trecuţi Geraldo şi Răduţ, ambii accidentaţi. În plus, Mihai Costea n-a putut fi legitimat la Steaua din cauza unui litigiu dintre ANAF şi Ştiinţa. Reprezentanţii Fiscului au pus sechestru asigurator pe drepturile federative ale fotbaliştilor olteni, iar transferul lui Mihai Costea a fost, deocamdată, blocat!

"Dacă nu vom avea rezultate, va fi nenorocire mare. Va fi vai de capul lui Meme Stoica, el va răspunde, să ştiţi! '
Gigi Becali  patron Steaua

Nicoliţă, spre Standard

„Telenovela" Bănel Nicoliţă poate avea, în cele din urmă, un final fericit pentru mijlocaşul de 26 de ani. Asta dacă Gigi Becali va decide să accepte oferta vicecampioanei Belgiei, Standard Liège, care e dispusă să plătească suma de 500.000 de euro pentru „Jardel". În această vară, latifundiarul a mai refuzat câteva propuneri venite de la Samsunspor, RC Lens şi Kuban Krasnodar, grupări care nu erau dispuse să dea mai mult de 350.000 de euro în schimbul mijlocaşului. „Bănel poate pleca doar dacă cineva oferă 700.000 de euro. De împrumut nici nu poate fi vorba", spunea patronul Stelei la sfârşitul săptămânii trecute.

Dacă transferul se va materializa, Bănel va primi un salariu de 25.000 de euro pe lună la Standard, faţă de numai 10.000, cât are acum. Nicoliţă, care evoluează la Steaua din ianuarie 2005, are în palmares două titluri de campion, o Cupă a României, o Supercupă, dar şi o semifinală de Cupa UEFA. „Jardel" a mai jucat şi pentru grupările Dacia Unirea Brăila şi Politehnica Timişoara. De-a lungul anilor, şapte români au îmbrăcat tricoul celor de la Standard Liége: Stelea, Rednic, Selymeş, Butoiu, Ciobotariu, M. Niculae şi Grozav.

Mitică redeschide „Valiza"

Dumitru Dragomir a anunţat că va redeschide cazul „Valiza", dosar în care patronul Stelei, Gigi Becali, e acuzat că a încercat să-i premieze pe fotbaliştii lui „U" Cluj, înaintea meciului cu CFR din ultima etapă a sezonului 2007-2008. „Am redeschis cazul «Valiza», pentru că FRF şi LPF nu l-au judecat până la capăt, în aşteptarea unei hotărâri judecătoreşti. Premierea a fost, este şi va fi mereu interzisă", a spus preşedintele LPF. Replica lui Becali a venit imediat: „Pe linie sportivă, cazul a fost judecat, s-a dat o decizie definitivă şi irevocabilă. Îi transmit lui Dragomir să nu se joace cu focul".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite