Adidas a lansat balonul oficial al Campionatului Mondial din Rusia 2018. Cu ce se diferenţiază de restul mingilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adidas Fotball a lansat astăzi Telstar 18, mingea oficială pentru Cupa Mondială FIFA 2018 organizată la anul în Rusia.

Telstar 18 este o reinterpretare a primei mingi adidas pentru Cupa Mondială FIFA, Telstar, lansată în 1970 în Mexic. Numele original provine din poziţionarea sa ca „Star de televiziune’’. Este prima minge decorată cu pentagoane negre, care a schimbat design-ul din fotbal pentru totdeauna, modelul fiind conceput pentru a se evidenţia pe ecranele alb-negru ale televizioarelor.

Mingea are un nou tip de carcasă care păstrează calitatea mingii Brazuca, Mingea Oficială a Cupei Mondiale FIFA 2014, construită în acelaşi timp cu ajutorul noilor tehnologii, pentru a maximiza performanţa.

Mingea a trecut prin teste ample, pentru a avea siguranţa că răspunde nevoilor celor mai buni jucători de fotbal din lume. A fost testată de fotbalişti de la Argentina, Columbia, Mexic, Manchester United, Juventus, Real Madrid şi Ajax.

Evoluţia faţă de mingea oficială din trecut este reprezentată de noul design al componentelor, care au un efect de imprimare metalic, şi de textură care oferă performanţă şi aderenţă optime, necesare atât pe gazon, cât şi pe asfalt. Sustenabilitatea a reprezentat un punct-cheie în realizarea modelului Telstar 18, cu elemente care includ ambalaje reciclate.

Telstar 18 dispune de un cip NFC inserat – prima dată când se utilizează un cip în realizarea unei mingi oficiale de fotbal – şi la momentul actual devine cea mai inovativă minge a Campionatului Mondial. Cipul facilitează consumatorilor interacţiunea cu mingea folosind un smartphone. În momentul interacţiunii, fiecare minge generează un cod unic, oferind conţinut şi informaţii exclusive pentru utilizator. Experienţa personalizată şi localizarea permit afişarea detaliilor specifice fiecărei mingi şi le oferă utilizatorilor acces la provocări la care pot participa până la începutul Campionatului Mondial.

Mingea Telstar 18 va fi disponibilă, începând cu 11 noiembrie, în magazinele adidas din întreaga lume.

minge
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite