Adevărul Live: Superlativele Mondialului şi o decizie jenantă. De ce Messi nu merita să primească Balonul de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi (dreapta) a fost consolat de Schweinsteiger după finală
Messi (dreapta) a fost consolat de Schweinsteiger după finală

FIFA a indignat o planetă întreagă, acordându-i argentinianului trofeul pentru cel mai bun fotbalist al turneului final. Reporterii „Adevărul“ şi „Click!“ au dezvăluit culisele acestei alegeri neinspirate.

Iulian Anghel: „Aş spune că Germania s-a impus logic. După tot ce a făcut la acest turneu final, a arătat că e cea mai constantă echipă, cu cel mai bun lot, fotbaliştii nemţi au avut un parcurs de metronom. Chiar dacă a existat acea sincopă, cu Ghana.

Poate FIFA a acţionat după principiul împărţirii şi aşa a primti Lionel Messi titlul cel mai bun fotbalist al turneului“.

Amir Kiarash: „Germania, de acum, suflă în ceafă Braziliei, care are cinci titluri mondiale. Argentina a jucat ceea ce era de aşteptat să joace: s-a închis, a profitat de greşelile nemţilor, care au existat. Meciul a devenit plictisitor, mai ales pe final, în repriza a doua, dar asta şi pentru că Argentina a încercat să ducă tot meciul spre penaltiuri. Nemţii, chiar dacă nu şi-au creat ocazii foarte mari, au fost echipa pozitivă, au încercat să joace. Argentina a părut echipa care a încercat să distrugă.

Cred că FIFA i-a făcut mai mult rău lui Messi, dându-i trofeul de cel mai bun jucător al turneului, pentru că cei de la forul mondial au dat apă la moară şi celor care-l contestă pe Messi, care au devenit şi mai vehemenţi. Cred că nici Messi nu a savurat trofeul. Nu înţeleg nici de ce a fost nevoie ca David Luiz să fie inclus în echipa ideală a turneului final, când în ultimele două meciuri a avut evoluţii catastrofale. De altfel, a şi circulat o glumă: din dorinţa prea mare, a încercat să joace toate posturile în acelaşi timp. Probabil au vrut să includă şi un brazilian, cu toate că o decizie mai bună era să îl includă pe Neymar“.

Cupa Mondială s-a încheiat, Germania, cea mai constantă echipă a competiţiei cucerind, meritat, torfeul după finala cu Argentina.

La puţin timp după ultimul fluier al jocului găzduit de stadionul „Maracana“ din Rio de Janeiro, FIFA a acordat distincţiile individuale ale turneului final:

Omul finalei: Mario Gotze

Cel mai bun fotbalist al turneului: Lionel Messi

Gheata de Aur: James Rodriguez

Cel mai bun portar al turneului: Manuel Neuer

Cel mai bun tânăr fotbalist al turneului: Paul Pogba

Trofeul Fair-Play: Columbia

Echipa ideală a Mondialului brazilian: Neuer (Germania) – Luiz (Brazilia), Rojo (Argentina), Hummels (Germania), Lahm (Germania) – Kroos (Germania), Schweinsteiger (Germania), Rodriguez (Columbia) – Robben (Olanda), Muller (Germania), Messi (Argentina).

Maradona: „I-aş da şi raiul lui Messi, dar nu merita Balonul de Aur“

Chiar dacă a marcat patru goluri în cele trei partide din faza grupelor cu Bosnia, Iran şi Nigeria şi a dat o pasă decisivă în victoria Argentinei cu Elveţia din optimi, Messi s-a stins după această fază. Până şi tatăl său a admis că fotbalistul de 27 de ani e epuizat fizic.

Deşi abia s-a mai văzut în ultimele trei partide ale „pumelor“ şi a fost mai degrabă şters în finală, Messi a primit Balonul de Aur. Până şi Maradona a criticat această alegere: „I-aş da şi raiul lui Messi, dar nu merita trofeul pentru cel mai bun jucător al turneului. Nu e corect să dăm trofee doar din motive de marketing“, a spus „El Pibe D’Oro“.

De la ora 15.00, Gigi Stancu (Click!), Iulian Anghel şi Amir Kiarash (Adevărul) vor explica la ce s-a referit Maradona prin declaraţia sa. Apoi, cei trei vor analiza ceea ce s-a întâmplat în Brazilia, la CM 2014. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite