Adevărul Live: cât mai e interesată lumea de fotbalul românesc? Un weekend plin de sport cu Supercupa, CM 2014 şi Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua a câştigat Liga I în ultimele două sezoane
Steaua a câştigat Liga I în ultimele două sezoane

După o lună în care publicul a fost răsfăţat de partidele Cupei Mondiale, vineri seara (ora 21.00, Pro TV), Steaua şi Astra vor deschide oficial noul sezon fotbalistic în România. Rămâne de văzut câţi oameni vor fi în tribunele „Arenei Naţionale“ pentru Supercupă.

Gigi Stancu: „Discutăm despre un weekend plin de fotbal, care începe vineri cu Supercupa României, dintre Steaua şi Astra, care continuă mâine cu finala mică a Campionatului Mondial, dintre Olanda şi Brazilia şi se încheie duminică seară cu marea finală dintre Germania şi Argentina“.

Amir Kiarash: „Cred că e un meci care încurcă ambele echipe, pentru că, din ce am văzut din declaraţiile date de antrenorul Astrei, eu au mari probleme în a face un lot. Pentru acest meci au 13 jucători. În privinţa Stelei, cred că au alte griji acum, se gândesc la meciul cu norvegienii, din turul preliminar al Ligii Campionilor. Am citit o declaraţie foarte inspirată dată de Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei, că Supercupa României e o competiţie pe care să o câştigi şi să faci poză cu un trofeu. Atât. Nu are nicio altă valoare această competiţie. 

Cred că o să fie o problemă şi din punct de vedere al interesului publicului. S-au vândut vreo 15.000 de bilete şi lumea vine după o lună de Campionat Mondial, în care a fost răsfăţată cu fotbal de cea mai bună calitate. Acum e oarecum greu să te întorci la un fotbal destul de slab, pe lângă faptul că e şi Astra, care nu au foarte mulţi suporteri. Cred că vremea va descuraja oamenii să meargă la meci, pe lângă tot ce am vorbit până acum“.

Andrei Constantinescu: „Este un meci care încurcă pe toată lumea. Nimeni nu şi-ar fi dorit un meci oficial înainte de meciurile preliminare din Liga Campionilor. Este un meci din care nu are de câştigat decât televiziunea care îl transmite, nu există primă pentru cucerirea trofeului, nu există nici măcar speranţa unui transfer în străinătate, dovadă că nici nu joacă cei mai buni fotbalişti din ambele echipe, spectatorii sunt cu gândul la vacanţă şi săturaţi de fotbal, nu s-au vândut nici biletele, nici Federaţia n-a scos decât 25.000 de bilete şi nici vremea nu ne-a ajutat“.


Gigi Stancu: „Dincolo de Supercupa României, gândiţi-vă că o să avem o competiţie şi mai inutilă, Cupa Ligii!“.

Amir Kiarash: „Cred că pentru publicul larg o să fie şi mai puţin spectaculoasă şi se va juca, cu siguranţă, în faţa unor tribune goale. Dar cred că este o competiţie utilă, pentru că am înţeles că acolo vor fi folosiţi jucătorii care nu prind primul 11 la echipele lor. Şi competiţia se va juca când în campionat va fi în pauză“.

Cupa Mondială e aproape gata şi, în curând, vom fi nevoiţi să ne mulţumim cu partidele din competiţiile interne şi cu meciurile echipelor româneşti în preliminariile cupelor europene. 

Totuşi, un semn de întrebare există în privinţa interesului publicului pentru aceste partide. Mai ales că, începând din acest sezon, confruntările din Liga I vor fi difuzate de două posturi, Look TV şi Look Plus HD, care au ieşit din „must carry“, generând deja mai mult controverse.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite