Adevărul Live despre meciul Simonei Halep în semifinalele Indian Wells: „Cred că Radwanska are un complex cu Halep“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii Alexandru Ştefan şi Andrei Constantinescu au discutat despre evoluţiile Simonei Halep, calificată în semifinalele de la Indian Wells. Aceasta va ocupa, începând de luni, locul cinci WTA, devenind cel mai bine clasată jucătoare de tenis din istoria României. Până atunci, vineri va evolua împotriva polonezei Agnieszka Radwanska (3 WTA).

Alexandru Ştefan: Ce înseamnă Indian Wells în circuitul de tenis?

Andrei Constantinescu: „Indian Wells înseamnă unul dintre cele mai importante turnee din circuitul feminin, după cele de Grand Slem. Oferă cele mai multe puncte, cel mai mulţi bani şi cea mai mare faimă din categoria lui. E mai greu să câştigi un astfel de turneu, pentru că aici intră cele mai bune 60 de jucătoare. La Grand Slam intră automat primele 120 de jucătoare din lume, deci în primele tururi favoritele au meciuri mai uşoare“.

Alexandru Ştefan: Cum vezi tu meciul de mâine, din semifinalele turneului, dintre Simonba Halep şi Agnieszka Radwanska?

Andrei Constantinescu: Pentru Simona va fi uşor din punct de vedere psihic, pentru că a câştigat ultimele două partide cu poloneza, după ce le-a pierdut pe primele trei. De fapt, marele urcuş al Simonei a început chiar în faţa polonezei, la Roma, când a învins-o în şaisprezecimi. Atunci a demonstrat că poate învinge şi jucătoare din primele 10 la nivel mondial. La Doha i-a dat cu terenul în cap, a dărâmat-o psihic. Radwanska e foarte bună, dar suferă pe plan psihic. Deja cred că are un complex cu Simona Halep.

Alexandru Ştefan: De luni, Simona Halep va ajunge pe locul cinci WTA, unde nu a mai ajuns nicio altă româncă, Cum ţi se pare performanţa?

Andrei Constantinescu: Uluitoare. Nu cred că se gândea nimeni că este capabilă s-o realizeze într-un timp acest de scurt. Anul trecut, pe vremea asta, era bucuroasă dacă trecea de primele două turururi, se lupta cu accidentările, nu avea încredere în ea. Era în jurul locului 50, obiectivul ei era să ajungă în Top 30 mondial. Acum a început anul pe locul 11 şi rezultatele au venit dintr-o mare încredere în ea. Diferenţa dintre un campion şi un jucător mediu este dată de câţiva centimetri în tenis.

Alexandru Ştefan: Cunoşti vreun om care anul trecut să fi pariat pe o astfel de ascensiune senzaţională a Simonei?

Andrei Constantinescu: Pe absolut nimeni. Poate doar să se fi retras toate şi să fi rămas Simona Halep. Este o performanţă absolut uluitoare. Nici specialiştii şi nici măcar ea nu credea că o să ajungă atât de sus. Top 5 e ca şi cum ai lucra la NASA. Nu am mai avut o jucătoare în Top 10 din anii '90. Ea, practic, a rescris istoria. 

Alexandru Ştefan: Ce şanse ar fi să urce tot mai mult? Pentru că noi, acum, tindem spre Everest.

Andrei Constantinescu: Şanse sunt, foarte mari chiar. S-o luăm pas cu pas: pe panta locului patru este Victoria Azarenka, o jucătoare care în sezonul ăsta se luptă foarte mult cu accidentările. La turneul de la MIami, de săptămâna viitoare, care e aceeaşi categorie cu Indian Wells, dacă ajunge Simona Halep în finală acum şi în finală atunci, va trece pe locul patru. Azarenka nu va participa la Miami, fiind accidentată. Cred că Simona poate, important e să fie sănătoasă. Am văzut că încă o doare piciorul drept, având probleme la tendonul lui Ahile. Fiind un turneu pe ciment, piciorul e supus presiunii. Dacă nu se accidentează, va fi totul în regulă pentru ea.

Alexandru Ştefan: Crezi că ascensiunea Simonei va stagna pentru că vor începe marile turnee, unde trebuie să-şi apere punctele?

Andrei Constantinescu: Ea a echilibrat bine balanţa. Sezonul trecut a început în luna mai, iar acum s-a descurcat extraordinar de bine.

Alexandru Ştefan: Multă lume spune că Simona îşi va dovedi cu adevărat valoarea când va câştiga sau măcar va ajunge într-o finală de Grand Slam. Crezi că anul ăsta sunt şanse să o vedem?

Andrei Constantinescu: Mai sunt trei finale şi la oricare Simona poate să o facă. Ea avea o mare problemă cu Grand Slamurile, se bloca psihic. Acum a trecut peste, a făcut, aşa cum şi-a propus, sferturile de finală la Australian Open, după care s-a blocat iar. Următorul obiectiv e o semifinală la Roland Garros. Eu zic că ar putea să-şi propună chiar titlul. Ar trebui să fie şi turneul ei, dar depinde şi de Serena Williams acum. Se simte acasă, e turneul la care ar putea să explodeze.

Alexandru Ştefan: Crezi că noul antrenor al Simonei, de-o lună, Wim Fissette, a început să producă rezultatele?

Andrei Constantinescu: Wim Fissette ştie să lucreze cu campioanele. Ele au fiţe de campioană câteodată, dar Simona Halep e destul de ascultătoare şi cred că marea grijă a antrenorului e s-o scoată de pe teren, ea s-ar antrena toată ziua.

Alexandru Ştefan: Ce impresionează la ea e că are un psihic foarte puternic, de jucătoare de parcă n-ar fi româncă.

Andrei Constantinescu: Toată lumea spune asta. Se lasă condusă şi apoi demonstrează că ea e şefa pe teren, poate să câştige din orice situaţie. Revine de nu-i vine să creadă nimănui. E o jucătoare care place foarte mult spectatorilor şi o s-o vedem din ce în ce mai des pe arenele centrale. Nu doar pentru că poziţia din clasament, ci pentru că are un jucător foarte spectaculos şi nimeni nu ştie dinainte niciodată ce va face. 

Alexandru Ştefan: Orice jucător are puncte slabe, şi Serena Williams. Simona...?

Andrei Constantinescu: A recunoscut că mai are de lucrat la serviciu, în special la al doilea. Spune că mai are de lucrat la deplasarea în teren, deşi nu ştiu ce ar putea să mai lucreze. Câteodată este ori prea aventuroasă, ori prea timidă, dar se rezolvă. Nu are deficienţe de tehnică. Mai are de jucat 10 ani liniştită, totul e să fie sănătoasă.

Alexandru Ştefan: Spune-mi ceva despre Simona, ceva ce nu ştie toată lumea.

Andrei Constantinescu: Este o fire foarte băieţoasă, chiar dacă lumea o ştia înainte pentru că şi-a operat sânii şi era foarte... feminină, să zic. A jucat handbal o perioadă, în şcoala generală, dar s-a lăsat din cauza temerii de accidentare s-a lăsat. Are un frate pentru care a ratat un turneu, la începutul anului, pentru că s-a logodit. E foarte aproape de familie. Când are o săptămână liberă nu pleacă nicăieri, se duce la Constanţa, la familie. Vrea să fie cu ai ei, are o jucărie de pluş care o însoţeşte pretutinden, un ursuleţ despre care spune că-i poartă noroc. Şi până acum zic şi eu la fel, din ce se vede pe teren. Ţine cu Steaua, a dat lovitura la derbiul cu Dinamo. Îi place să facă multe cumpărături, dar tot ea recunoaşte că deşi adoră acest lucru, nu cheltuieşte foarte mult, cu toate că ar putea să-şi cumpere şi un magazin, pentru că deja are două milioane câştigate într-un an şi jumătate.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Agnieszka Radwanska despre Simona Halep, adversara sa din semifinalele Indian Wells

Cine o mai poate opri pe Simona? Halep a evoluat încântător cu Dellacqua şi s-a calificat la pas în semifinalele turneului Indian Wells  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite