Adevărul Live despre alegerile FRF: „După 24 de ani, Sandu riscă să piardă controlul asupra fotbalului românesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu FOTO Eduard Enea
Grigore Cartianu FOTO Eduard Enea

Jurnaliştii Grigore Cartianu, Matei Udrea şi Amir Kiarash au dezbătut, la Adevărul Live, cele mai „arzătoare“ subiecte ale momentului în fotbal: alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal şi sentinţa din Dosarul Transferurilor.

Alexandru Ştefan, corespondent la Casa Fotbalului: „După eliminarea lui Gică Popescu, se spune că cele mai mari şanse în acest moment le are Vasile Avram. Există şi varianta ca după şase luni de la alegerea preşedintelui FRF să se facă o nouă Adunare Generală, dacă membrii nu sunt mulţumiţi de ce a făcut preşedintele. Cu alte cuvinte, putem avea un preşedinte de şase luni“.

„Sistemul lui Mircea Sandu favoriza interlopii şi bandiţii“

Matei Udrea: „Ideea cu Vasile Avram preşedinte FRF îi înspăimântă pe oamenii care au puţin creier din fotbalul românesc. Sunt persoane care spun că dacă se întâmplă treaba asta, ne întoarcem cu cel puţin 25 de ani în urmă. În momentul ăsta, Vasile Avram îl face pe Mircea Sandu o eminenţă cenuşie. Cred că lupta se va da între Gheorghe Chivorchian şi Vasile Avram. 

Primul face parte din sistem, intuiesc că e susţinut de Mircea Sandu, e finul lui Dumitru Dragomir, a fost conducător la Ceahlăul Piatra Neamţ, FCM Bacău, în perioada în care şapte meciuri din nouă care se jucau erau aranjate. De altă parte, Vasile Avram e în conflict cu Mircea Sandu. Până acum, sistemul creat de Mircea Sandu şi de cei din jur favoriza interlopii şi bandiţii, care veneau în fotbal nu cu scopul de a investi, ci să fure: să facă şmecherii cu transferurile, să facă, precum Gigi Neţoiu, de au dispărut 17 jucători peste noapte de la Craiova. Nimeni nu vrea să-şi facă reclamă în fotbal, pentru că sunt blaturi şi nenorociri şi nimeni nu vrea să-şi asocieze numele cu  aşa ceva“.

E primul moment, după 24 de ani, în care cuplul Sandu - Kassai riscă să piardă controlul asupra fotbalului românesc

Amir Kiarash: „Vasile Avram nu ştie ce înseamnă ruşine, dacă a candidat având în vedere trecutul lui.
Mircea Sandu ar putea primi rentă viageră de 5.000 de euro, de două ori mai mult decât Nadia Comăneci!
Eu sunt iranian şi urmăresc zilnic ştirile din Iran. Nu am văzut niciodată un caz precum Dosarul Transferurilor acolo. Corupţia nu e la acelaşi nivel şi acolo nu au existat transferuri de genul ăla. E greu să vinzi jucători din Iran, în Europa. 

S-a ajuns să se voteze dintre Chivorchian şi Avram, favoriţii, pentru că echipa lui Mircea Sandu a făcut o mare gafă: nu a luat în calcul verdictul de ieri, ca Gică Popescu să ia pedeapsă de închisoare cu executare. Nu au avut niciun plan B. E primul moment, după 24 de ani, în care cuplul Sandu - Kassai riscă să piardă controlul asupra fotbalului românesc. Dosarul Transferurilor a arătat că au dispărut sume uriaşe de bani. Nu mă bucur în niciun caz, dar nici nu-mi pare rău pentru sentinţe. Noi venim în fiecare zi la muncă, pentru că n-am dat asemenea tunuri în viaţa noastră. Singurul lucru de care-mi pare rău e că meciul amical România - Argentina a trecut în plan secund. Cred că Argentina va câştiga, nu o să-şi rupă jucătorii picioarele, dar nu vor da înapoi“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite