Adevărul Live: Câte etape de suspendare riscă Luis Suárez pentru atacul „canibalic” asupra lui Giorgio Chiellini?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luis Suarez, atacant Uruguay FOTO Reuters
Luis Suarez, atacant Uruguay FOTO Reuters

Alexandru Ştefan, Iulian Anghel şi Cezar Uricec au discutat discuta despre ultimele evenimente de la Cupa Mondială: eliminarea Italiei în faza grupelor şi gestul necugetat al lui Luis Suárez, de a-l muşca pe italianul Giorgio Chiellini.

Despre eliminarea Italiei din grupe şi calificarea Uruguayului în optimile CM 2014


Alexandru Ştefan: „Meciul cu Italia şi Uruguay a consfinţit eliminarea Italiei şi calificarea Uruguayului, aş spune, pe undeva neaşteptată eliminarea Italiei, dacă ne raportăm efectiv la valoarea echipei. Dacă ne raportăm la jocul de aseară, Squadra Azzurra n-a arătat mare lucru şi golul Uruguayului stătea să cadă. A fost şi eliminarea lui Marchisio , un moment crucial în desfăşurarea jocului, după care Uruguayul a început să pună tot mai multă presiune, a mai fost o ocazie a lui Suárez.

Cezar Uricec: Eliminarea lui Marchisio a fost corectă, în condiţiile în care piciorul lui era sus, în acea fază. Italia ne-a păcălit, la acest Mondial, cu meciul contra Angliei, în care a jucat extraordinar, a avut o rată de pase reuşite de peste 90%, un record la o Cupă Mondială, un Pirlo în mare formă atunci, după s-au stins contra Costa Rica, eşec cu Uruguay şi pleacă acasă. Într-un amical înainte de turneul final, cu Luxemburg, au făcut egal, ceea ce spune multe despre forma în care este Italia acum.

Prandelli e un antrenor inteligent, totuşi, şi a înţeles un lucru: dacă îi laşi pe uruguayeni să atace, să desfacă ei o apărare, nu reuşesc şi a băgat trei fundaşi centrali şi a ţinut. O repriză şi ceva singura ocazie, a lui Suárez, scoasă de Buffon şi, dacă nu era eliminarea lui Marchisio, ar fi putut să ţină până la capăt.

Iulian Anghel: „Această partidă pare o urmare firească a ce s-a întâmplat la meciul cu Costa Rica, pentru că Italia de atunci a arătat semne mari de slăbiciune, aş sublinia şi eu că în primul meci ne-a păcălit cu o evoluţei foarte bună, însă ce am remarcat aseară este că la 1-0 pentru Uruguay, când Italia mai avea 10 minute la dispoziţie să atace, jucătorii păreau efectiv vlăguiţi. Italia este o echipă epuizată fizic. Nu cred că cineva i-ar fi cerut capul lui Prandelli după acest Mondial, însă omul acela a avut demnitate şi şi-a asumat responsabilitatea. Iar ca gest de solidaritate, preşedintele federaţiei  spus că pleacă. Nu ştiu în câte locuri din lume se întâmplă asta.

Despre gestul lui Luis Suárez, de a-l muşca pe italianul Giorgio Chiellini 


Alexandru Ştefan: „Poate că Suárez are nevoie de nişte ore de terapie, să reuşească cumva să îşi cenzureze gesturile astea, pe un fond de presiune şi de frustrare a rezultatului“.

Cezar Uricec: „Eu aş cita ce a scris presa engleză, «Daily Mail»: «Suárez are o minte care nu poate fi reparat㻓.

Iulian Anghel: „Mi se par nişte derapaje psihice şi nişte gesturi mişeleşti“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO „Canibalul“ Suarez riscă ani grei de suspendare, după ce a muşcat din nou un adversar.Uruguaianul a rănit cu dinţii trei fotbalişti

Prima reacţie a "canibalului" Suarez, după ce l-a muşcat pe Chiellini

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite