ADEVĂRUL LIVE România - Turcia. Ultimele noutăţi despre meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii Grigore Cartianu, Matei Udrea şi Dan Marinescu au discutat astăzi la ADEVĂRUL LIVE despre partida România-Turcia (ora 21.00, Antena 1), care ar putea fi decisivă pentru calificarea la play-off-ul de Mondiale.

Vezi aici situaţia din grupa României şi toate calculele. Ce şanse au tricolorii în acest moment pentru a ajunge la CM 2014

Cele mai importante declaraţii din cadrul emisiunii:

...Despre stilul de joc şi  formula de start de diseară 

Matei Udrea

Intuiesc de ce l-a titularizat Piţurcă pe Bogdan Stancu. Cred că, faţă de Tănase, joacă mai mult faţă de echipă şi face mai mult efort. La fel ca şi Piţurcă, Răzvan Lucescu avea şi el printre criterii acest lucru, ca un jucător să dea totul pentru echipă. Stancu este mai puţin inconstant decât Tănase. Tănase dă goluri senzaţionale, dar apoi are meciuri în care dispare complet. Oricum, plecând de la Lucescu senior, cu Gabor şi alţii, fiecare selecţioner avea fixurile lui. Şi Piţurcă, gen Găman şi alţii.

Dacă am face şi nişte comparaţii istorice, aş vrea ca Piţurcă să facă precum Mihai Viteazul. I-a bătut pe unguri la Şelimbăr şi a făcut remiză cu turcii la Călugăreni. Am fi practic la baraj. Dar mi-e frică să nu joace defensiv. N-avem nicio şansă dacă stăm la egal.

Dan Marinescu

Mă tem şi eu de jocul ultradefensiv. Şi mă tem de meciurile în care avem variante. Am jucat foarte bine doar când aveam cuţitul la os şi o singură variantă. Cum a fost vineri: dacă nu băteam Ungaria, ei rămâneau peste noi. Mi-e teamă şi îmi aminteşte de meciul cu Irlanda de Nord din preliminariile CM 1986. Ne trebuia egal cu Irlanda de Nord şi ne-au bătut cu 1-0! 

Matei Udrea 

Mi-e frică de mai multe lucruri. S-a schimbat antrenorul, a venit Terim, al cărui atu este motivarea extraordinară. Mi-amintesc de prelungirile meciului cu Croaţia, de la EURO 2008, el era descheiat la cămaşă, le făcea semn tuturor, şi portarului, să avanseze, să atace şi au marcat în prelungiri! Ei au fost arţăgoşi, au atacat tot timpul. Cred că meciul se va juca doar la disponibilitatea la efort. Dacă vom juca doar să plimbăm mingea, să tragem de timp, cred că vom pierde la final. 

Hoban e bun, n-are viteză, dar e un tip cerebral şi în joc şi ca intelect. A jucat şi prin Germania, a fost bun şi la Gaz Metan, cu Mainz. Evident că nu va avea aceeaşi relaţie cu Pintilii, cum avea Bourceanu. Nu e genul de motivator ca şi Bourceanu, din păcate. Dar are şi un sut bun, de la distanţă. 

Amir Kiarash, de la “Arena Naţională”

E linişte în jurul stadionului, spre deosebire de vineri, când parcă era o zonă de război. Potrivit ultimelor informaţii, s-ar fi vândut cel puţin 38.000 de bilete. La peluze s-au epuizat tichetele. Aproape sigur va fi depăşită audienţa din meciul de vineri, cu Ungaria (41.000 de spectatori). 

....de ce Steaua adună mai mulţi spectatori decât naţionala

Matei Udrea

Există două motive pentru care nu se umple stadionul la un meci al naţionalei. În primul rând din cauza galeriei adverse. Se aplică regulamentele internaţionale, iar în jurul galeriei adverse se formează un cordon de securitate, şi rămâne scaune goale. În jur de 10 la sută din capacitatea arenei. Apoi e vorba şi despre nişte problem legate de federaţie. La fiecare meci, aproape 5000 de bilete merg spre sponsorii naţionalei si acel sector rămâne de multe ori gol. Cum a fost la partida cu Ungaria, când exact acel sector de la tribuna I a rămas gol. Merg biletele spre corporatişti şi de multe ori aceştia nu vin la meci.

Dan Marinescu

Eu am mai multe explicaţii pentru care la Steaua se umple stadionul, în schimb. Ţine şi de performanţă. E vorba de jocul Stelei, care şi mie, ca rapidest, îmi place. Acolo vine oamenii să vădă echipe la un nivel ridicat, calificare în Liga Campionilor. Aici e altceva. Ne chinuim să ne calificăm la un amărât de baraj. În  1994 eram în sferturile CM.

Matei Udrea 

Cred că diferenţele astea ţin  şi de presă. Steaua are parte de mult timp de o mediatizare mult mai mare. Din anii ’90, Steaua avea 80 la sută din spaţiul unui ziar. E un cerc, nu vicios, dar cauzele se alimineatează una pe alta. Suporterii sunt mulţi şi cumpără ziarul, apoi alţii devin fani, pentru că sunt rezultate. Uitaţi-vă la performanţa Pandurilor, care a scos-o pe Braga, locul 4. Eram la mare şi am încercat să caut nişte informaţii despre acest meci. Nu am prea găsit. 

Grigore Cartianu

O revistă de sport a şi făcut o cercetare. Au descoperit că dacă au pe prima pagină o vedetă de la Steaua, să zicem cum era Chiricheş, vindea de două ori mai mult decât dacă-l avea pe prima pagină pe un jucător de la Dinamo. 

...Pronosticuri

Dan Marinescu 

Mai bine sunt pesimist ca la meciul cu Ungaria şi batem! Cred că e un meci de x şi că vom ajunge la baraj.

Matei Udrea 

Mă gândesc la un x2. Dar mizez pe norocul lui Piţi. Şi astă seară şi la baraj. Dacă ajungem la baraj, la norocul lui Piţ se califică şi Armenia şi jucăm cu ei! Trebuie să mergem la baraj. 

Grigore Cartianu

Egalul ne menţine la locul 2, înfrâgerea e urâtă şi cred că ne scoate din calculele calificării. Chiar dacă prin jocul rezultatelor încheiem pe locul 2, acel loc 2 ar fi unul cu un punctaj slab. Am putea fi pe locul 9 între echipele de pe locul secund, singurul care nu prinde barajul! Dacă nu facem egal azi, prima şansă o au turcii. Turcia are moral să învingă o echipă nemotivată, cum ar fi Olanda în finalul preliminariilor. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite