Acuze grave: „Tenisul e plin de lesbiene!“. Legendara Margaret Court provoacă un „cutremur“ în circuitul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Margaret Court
Margaret Court

Australianca în vârsta de 74 de ani a cucerit 24 de trofee de Grand Slam dintre care 11 în era Open, începută din 1968.

Războiul legendelor în lumea tenisului feminin! Margaret Court, o figură emblematică, şi Martina Navratilova, probabil cea mai cunoscută lesbiană din sport, s-au angajat într-un război al declaraţiilor.

Scandalul a pornit după ce Court a anunţat că va evita pe cât posibil zborurile companiei „Qantas“, întrucât patronul ei militează pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Apoi, Court a oferit o declaraţie şocantă pentru un post de radio: „Circuitul feminin de tenis e plin de lesbiene!“.

Aceste afirmaţii au enervat-o pe Martina Navratilova (60 de ani), o altă legendă a tenisului, cu 18 trofee de Mare Şlem în CV. Cehoaica e căsătorită din decembrie 2014 cu Julia Lemigova cu care are o relaţie de foarte mulţi ani. Tocmai de aceea, ea a condamnat afirmaţiile făcute de Court.

„N-ar trebui să încurajăm un astfel de comportament. Acum e clar cine e Margaret Court: o jucătoare incredibilă de tenis, dar şi o rasistă şi o homofobă“, a notat Navratilova într-o scrisoare deschisă.

Conflictul dintre cele două nu e la primul episod. În 1990, Court a spus că Navratilova e un model prost pentru jucătorii tineri de tenis din cauza orientării ei sexuale. Şi atunci cehoaica a contraatacat, spunând că opiniile unor oameni precum Court ar trebui să fie mediatizate din ce în ce mai puţin. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite