Acuze dure în scandalul păduchilor de la lotul naţional de gimnastică: „Sunt aduşi de copii când vin de acasă, unde nu au condiţii de igienă corespunzătoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Forminte alături de Octavian Belu

Fetiţele de la care se aşteaptă peste câţiva ani să readucă gimnastica feminină românească pe cele mai înalte culmi nu au parte nici măcar de cele mai elementare condiţii de igienă la Deva.

Există o adevărată epidemie de păduchi în internatul în care locuiesc viitoarele campioane, iar tehnicianul Nicolae Forminte a ţinut să facă câteva precizări importante.

„Aceşti copii care trăiesc în internat, care au o viaţă în comun, aceşti copii merg periodic acasă. Dacă un copil care a fost acasă aduce în viaţa de internat aceşti păduchi este clar că ei se înmulţesc, se împrăştie. Epidemii de acestea au fost sunt şi vor fi peste tot în internatele de oriunde din lume. Unii copii când se duc acasă se duc în Evul Mediu, condiţiile pe care le au acasă sunt precare, iar a aduce de acolo păduchi aici, e posibil să se întâmple. În momentul în care se petrece o astfel de situaţie organele abilitate, medicina şi sanepidul iau măsurile de rezolvare a acestei probleme. Cine nu vede lucrul acesta la modul acesta  este răuvoitor. Aici nu este crescătorie de păduchi, noi nu cultivăm păduchi aici. Acei păduchi sunt aduşi de unul sau altul dintre copiii ce se duc acasă, intră în contact cu alt mediu, au un nivel de civilizaţie şi confort acasă mai rău decât aici şi igiena personală la fel. Şi noi antrenorii care intrăm în contact cu ei putem să luăm aşa ceva. Pe mine m-a ferit Dumnezeu de această experienţă, dar au fost situaţii“, a spus Nicolae Forminte, citat de Ziarul Hunedoreanului. 

Sunt 22 de gimnaste senioare şi junioare care lucrează direct sub îndrumarea mea, împreună cu lotul de junioare. Din acest lot fac parte: Ana Maria Ocolişan, Laura Jurca, Dora Vulcan, Maria Holbură, Denisa Stanciu, Olivia Cîmpian, Alisia Botnaru, Carmen Ghiciuc, Denisa Florea, Carmen Glăvan, Nica Ivănuş, Alexandra Mihai, Andra Anghelescu, Ioana Crişan, Denisa Golgotă, Laura Iacob, Ariadna Stanciu, Beatrice Butunoi, Camelia Anghel, Alexia Borăscu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duţă. Ele sunt pregătite de colectivul tehnic format din antrenorii Liliana Cosma, Florin Cotuţiu, Remus Nicolai, Dana Nicolai, Adela Popa şi Ramona Nicu. 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite