ACS Poli - Astra 0-3: bătaie de joc în Cupa României. Cum s-au calificat giurgiuvenii în finală. Gol fenomenal Budescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Popa
Ionuţ Popa

Fotbalul românesc a decăzut atât de mult, încât avem echipe care desconsideră competiţii importante, inclusiv în faze superioare. Ceea ce s-a întâmplat în returul semifinalelor Cupei României e o altă dovadă în acest sens.

Acum două săptămâni, mulţi au fost indignaţi de decizia Craiovei de a alinia o echipă cu multe rezerve în penultima etapă a play-off-ului cu Viitorul. Ceea ce s-a întâmplat însă în Cupa României, în semifinale, e şi mai grav.

ACS Poli Timişoara s-a trezit în această fază a competiţiei, fără a avea niciun interes pentru ea! Bănăţenii nici n-au depus documentaţia necesară pentru participarea în cupele europene, deşi au fost la doi paşi de câştigarea cupei, performanţă care le-ar fi dat dreptul de a merge în preliminariile Ligii Europa.

Preocupaţi exclusiv de play-out şi de evitarea retrogradării, cei de la ACS Poli şi-au bătut joc, pur şi simplu, de „dubla“ cu Astra. După ce au pierdut, la Giurgiu, scor 1-4, antrenorul Ionuţ Popa a luat returul în băşcălie şi a anunţat că secunzii săi se vor ocupa de pregătirea jocului şi, dacă ACS Poli va lua, totuşi, Cupa României, el va dărui trofeul mamei sale!

Cu un astfel de discurs, nu e de mirare ceea ce s-a întâmplat miercuri seara. ACS Poli şi-a schimbat toţi cei 11 titulari faţă de ultimul meci din play-out (1-1 cu CSMS Iaşi). Iată ce statut au avut în campionat, titularii din returul Cupei României cu Astra:

*Absenţi de pe foaia de joc în ultimul meci: Haruţ, Soljici, Fridrich, L. Oprea, Bîrnoi

*Rămaşi pe banca de rezerve la ultimul meci: Ignea, Popovici, Curileac

*Introduşi pe parcurs la ultimul meci: Neagu, Mailat, Drăghici

Fireşte, Astra s-a impus şi în manşa secundă, scor 0-3 (Budescu 40, Buş 49, Nicoară83), iar acum aşteaptă returul dintre FC Voluntari şi CS U Craiova pentru a-şi afla adversara din finala programată pentru 27 mai.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite