Acest om şi-a bătut joc de handbalul românesc, schimbând regula turneelor preolimpice. E mai corupt ca Blatter. România, victima mafiei de la IHF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hassan Moustafa
Hassan Moustafa

România nu va mai organiza turneul preolimpic de la anul, deşi şi-a câştigat acest drept graţie medaliei de bronz obţinute la Campionatul Mondial.

Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat însă că Danemarca va organiza acest turneu, schimbând regulile din mers, fără a anunţa sau supune la vot această decizie. Modificarea aduce un avantaj uriaş naţionalei Danemarcei, care a terminat pe locul 6 la Mondiale, dar care poate prinde acum Rio de Janeiro dintr-o grupă cu România, Muntenegru şi Uruguay. Cum s-a ajuns însă aici? Simplu, mafia de la IHF funcţionează la fel de bine ca cea de la FIFA, iar preşedintele forului internaţional, egipteanul Hassan Moustafa, e un fel de Sepp Blatter al handbalului. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a atras atenţia, la o emisiune Adevărul Live, că la IHF s-au întâmplat adesea lucruri ciudate, iar ultima decizie întăreşte spusele sale.

 Moustafa este bun prieten cu preşedintele Federaţiei Daneze de Handbal, iar ţările nordice sunt sponsori ai Federaţiei Internaţionale. Moustafa este cunoscut în lumea handbalului ca un personaj care taie şi spânzură după propriile interese, presa internaţională comparându-l, la nivel de corupţie, cu Sepp Blatter, preşedintele suspendat al FIFA. Chiar şi practicile celor doi sunt asemănătoare. Ca şi Blatter, Moustafa a cooptat şi a acordat drept de vot unor ţări cum sunt Afganistan sau Antigua, unde handbalul nici măcar ca hobby nu poate fi privit. Printre isprăvile lui Moustafa se numără şi sprijinul acordat Kuweitului în calificările de la JO 2008, când a mers atât de departe încât a înlocuit arbitrii de la un meci, noua brigadă trâgând atât de tare cu arabii, încât până şi Comitetul Olimpic Internaţional şi-a manifestat dezamăgirea vizavi de ce s-a petrecut pe teren. Exemplele pot merge mai departe. Între ele se numără şi o mărire de salariu considerabilă, operată în propriul interes, preşedintele IHF câştigând acum 500.000 de euro pe an, adică de cinci ori cât a primit Norvegia, campioana mondială, pentru titlul adjudecat în Danemarca.

Nu mai devreme de săptămâna trecută, Moustafa a fost acuzat de discriminare sexuală, interzicând ca o fostă arbitră din Norvegia să fie observator la Mondiale din cauza orientării ei sexuale. Tot acest Hassan Moustafa s-a făcut că plouă atunci când a izbucnit scandalul legat de naţionala Qatarului, care a recrutat jucători străini de valoare şi a terminat pe locul doi la Campionatul Mondial masculin organizat anul acesta chiar în Qatar, unde ţara gazdă s-a prezentat cu un lot de jucători trei sferturi din "import".

Acest Hassan Moustafa are 71 de ani şi conduce handbalul internaţional din 2000, după ce din 1992 până în 2000 fusese membru în Comitetul Executiv al IHF.

FOTO Cristina Neagu, pe tocuri şi la ţol festiv. Fetele noastre au abandonat echipamentul şi s-au îmbrăcat elegant

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite