A trecut peste un hop, dar mai are două!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italienii au concluzionat că pastilele pe care Adrian Mutu pretinde că le-a luat inconştient pentru slăbit conţin sibutramină. Totuşi, pentru atacantul în vârstă de 31 de ani, victoria este încă departe. Avocaţii „Briliantului“ trebuie să dovedească faptul că jucătorul a luat pilule aduse de mama sa din ţară şi să elimine noţiunea de „recidivist“ din cazul său.

Analizele de laborator făcute la spitalul Careggi din Florenţa au demonstrat prezenţa substanţei interzise în pilulele chinezeşti cumpărate de la un magazin naturist din România de Rodica Mutu şi recomandate fiului ei.

Citeşte şi:

Mutu ar putea scăpa cu trei luni

Mourinho, de partea lui Mutu!

Prandelli: "Mutu ştie că a făcut o prostie"

Şi-a recunoscut vina şi a renunţat la proba B

Plăteşte pentru greşelile vieţii


În Italia, potrivit prevederilor farmaceutice, nu este nevoie ca o substanţă să fie amintită în prospect printre ingredientele medicamentului, dacă ea este prezentă într-un procent de sub unu la sută. Totuşi este obligatoriu ca ambalajul să atenţioneze, printr-o
 etichetă pe cutie, că respectivele pastile conţin substanţe ce pot fi considerate dopante.

În cazul pilulelor folosite de „Briliant" nu era pomenit cuvântul „sibutramină", nici în prospect, nici pe cutie. Pe de altă parte, românul se face vinovat de faptul că a luat pastilele de capul său, fără să se consulte cu medicul Fiorentinei, lucru de neacceptat în cazul unui sportiv de performanţă.

Apărat de trei avocaţi şi de un farmacolog

Acum, când analizele făcute de italieni au relevat că medicamentul chinezesc are, într-adevăr, în componenţă sibutramină, avocaţii fotbalistului mai au două probleme.

În primul rând, ei trebuie să dovedească faptul că jucătorul a luat pastilele aduse de mama sa din ţară, şi nu altceva. Poate şi de aceea în echipa de apărare a fost cooptat şi profesorul Alessandro Mugelli, un renumit farmacolog, laureat în Ştiinţe Biologice, Medicină şi Chirurgie. Problema atacantului Fiorentinei este că sibutramina se regăseşte în mai multe medicamente, nu doar în pilulele pe care el pretinde că le-a luat pentru a slăbi.

Apoi, trei dintre cei mai importanţi avocaţi ai „Briliantului", D'Avirro, Ducci şi Rodella vor face demersuri pentru a convinge Comitetul Olimpic Italian (CONI) că judecarea lui Mutu ca recidivist ar fi o greşeală. Aici, miza este imensă: dacă Adi va fi considerat recidivist, atunci el riscă o pedeapsă de până la patru ani, iar dacă nu, atunci are şanse mari să se întoarcă pe teren la finalul lunii aprilie, după doar trei luni de suspendare.

Până la primele audieri, inclusiv a jucătorului, prevăzute pentru mijlocul lunii februarie, situaţia rămâne neclară. „Orice opinie sau previziune privind sancţiunea în cazul Mutu este un pur exerciţiu de imaginaţie", au afirmat surse din cadrul CONI. De altfel, acţiunea judiciară împotriva românului nu a fost încă deschisă, de acest lucru fiind responsabil procurorul Ettore Torri.

Jovetici, dedicaţie pentru Mutu

Mutu este susţinut de coechipierii săi, chiar dacă întreaga echipă plăteşte din cauza prostiei românului, care a luat un medicament fără a cere aprobarea medicilor. Ieri, în prima partidă a Fiorentinei fără Adrian, suspendat provizoriu, „viola" a obţinut un punct, în deplasare, 2-2 la Cagliari.

Stevan Jovetici, cel care a egalat scorul la doi în minutul 62, i-a dedicat reuşita sa lui Mutu. Muntenegreanul a plecat val vârtej spre banca tehnică, de unde a luat tricoul cu numărul 10 al „Briliantului" şi a început să-l fluture în faţa spectatorilor (foto).



Înlocuit cu Keirrison

Oficialii Fiorentinei s-au mişcat repede pe piaţa de transferuri pentru a găsi un înlocuitor pentru atacantul român. Iniţial, l-au vrut pe Antonio Cassano, dar acesta a refuzat un împrumut de la Sampdoria. Astfel, Fiorentina a reuşit să-l legitimeze pe vârful brazilian Keirrison (21 de ani), care a evoluat ultima dată pentru Benfica, însă este în proprietatea spaniolilor de la FC Barcelona.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite