A renunţat la tenis pentru cricket, ca mai apoi să ajungă campioană mondială tot în „sportul alb”. Barty şi Nadal, premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ashleigh Barty, lider mondial în tenisul feminin FOTO Arhivă personală/Facebook
Ashleigh Barty, lider mondial în tenisul feminin FOTO Arhivă personală/Facebook

Ashleigh Barty şi Rafael Nadal au fost desemnaţi campionii mondiali, din anul 2019, de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Sezoanele remarcabile consemnate de cei doi şi încheierea acestora pe primele poziţii din ierarhia mondială le-a adus o nouă recunoaştere - distincţia de „campioni mondiali”, din partea forului internaţional de tenis. 

În cazul australiancei Ashleigh Barty este cu atât mai interesant parcursul ei, dat fiind faptul că a renunţat, în 2014, la tenis pentru cricket. 

Doi ani mai târziu, revenea în „sportul alb”, devenind cea dintâi sportivă din Australia, care reuşea cucerirea unui Roland Garros, de la de la Margaret Court, din 1973. La cei 23 de ani ai săi, Ashleigh Barty a declarat: „Sunt onorată să fiu numită campioana mondială ITF a anului. Sunt mândră de echipa mea şi pentru ce am realizat şi sunt nerăbdătoare ca sezonul 2020 să înceapă”.

Pe de altă parte, spaniolul Rafael Nadal a fost premiat cu titlul mondial ITF pentru a patra oară, după ce a cucerit al 12-lea său trofeu la Roland Garros şi ce de-al patrulea la US Open, ajutând totodată echipa Spaniei să câştige, pentru a şasea oară, Cupa Davis. 

Totodată, unguroaica Timea Babos şi franţuzoaica Kristina Mladenovic au fost desemnate campioane mondiale ITF la dublu feminin, ele câştigând, anul acesta, titlurile de la Roland Garros şi de la Turneul Campioanelor. La dublu masculin, trofeul ITF a fost acordat columbienilor Juan Sebastian Cabal şi Robert Farah, dubli câştigători de Grand Slam, în 2019, la Wimbledon şi US Open.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite