A ratat participarea la Olimpiadă, dar e "naşul" tuturor piraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 47 de ani, fostul senator Dorel Onaca se poate lăuda cu o viaţă plină de aventuri. Pe lângă performanţele pe care le-a obţinut ca scafandru, el a excelat şi în tot ceea ce înseamnă sport.

Deţinător al centurii negre la karate cu trei dani, Onaca a făcut parte între anii 1986 şi 1988 din lotul de lupte al clubului Dinamo Bucureşti, fiind dublu campion al criteriului olimpic. „Într-un cantonament desfăşurat la Cumpătu, pe lângă Braşov, am bătut tot lotul de sportivi ai lui Dinamo. Nu mai era nimeni ca mine", a mărturisit Onaca. Totuşi, el n-a mai ajuns să reprezinte România la Jocurile Olimpice, dar şi-a dedicat ani din viaţă pentru a salva marinarii români şi străini răpiţi de către temuţii piraţi ai lumii.

Dorel Onaca

Dorel Constantin Onaca

Onaca a pierdut numărul românilor pe care i-a adus acasă. Ştie numai că sunt peste o sută de suflete. Un caz dramatic în care s-a implicat s-a petrecut în urmă cu şase ani, în Yemen, unde mai mulţi marinari stăteau fără apa şi mâncare de peste 40 de zile, la peste 50 de grade Celsius. "Nici măcar familia mea nu ştia, de cele mai multe ori, pe unde eram. Am considerat mereu că este bine să fii discret", a spus Onaca, care este şi consul general al Republicii Bangladesh în România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite