A ratat cel mai dramatic final din istoria fotbalului: Lucescu n-a văzut calificarea Barcelonei dintr-un motiv incredibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Toată planeta a fost uimită de modul în care Barcelona a înscris de trei ori în ultimele şapte minute pentru a ajunge în sferturile Ligii Campionilor. „Il Luce“ a ratat însă această capodoperă.

„Un moment de reculegere pentru cei care au ratat finalul meciului Barcelona - PSG“. Această glumă a circulat pe internet, după ce au fost suporteri care, la scorul de 3-1, fie că au plecat de pe stadionul „Camp Nou“, fie că au stins televizoarele, crezând că Barcelona nu mai poate înscrie de trei ori pentru a obţine calificarea.

Messi şi compania au reuşit însă exact acest lucru şi, incredibil, dar adevărat, au fost şi oameni implicaţi în fenomenul fotbalistic care au ratat finalul splendid al meciului de miecuri seara. Printre ei s-a numărat şi Mircea Lucescu. Acesta vede, săptămânal, zeci de meciuri din dorinţa de a monitoriza diverşi fotbalişti de care e interesat, însă n-a avut răbdarea de a sta în faţa televizorului până la ultimul fluier al returului Barcelona - PSG (6-1). Dezvăluirea a făcut-o într-un dialog cu jurnalistul Daniel Nanu.

Ce a spus?

„În primul rând, îţi spun că în minutul 92 am mers la culcare. Eram sătul de circul lui Emery (n.r. - antrenor PSG). Anul trecut, l-am întâlnit cu Şahtior în semifinala Ligii Europa (n.r. - Emery era la Sevilla şi a eliminat echipa lui Lucescu). A avut o şansă permanentă. Prea mă deranja acelaşi circ! Cred că cei de la PSG au intrat convinşi că nu pot pierde calificarea. O mare eroare pe care o face un antrenor. Şi o echipă în aceeaşi măsură, dar jocul echipei poartă amprenta antrenorului pe care îl are. Cred că ei au încercat să joace la trecerea timpului, greşeală fatală în faţa unei echipe cum e Barcelona!“, a afirmat actualul antrenor al celor de la Zenit.

„Cei de la Barcelona au jucători de o valoare foarte mare. Jucători care controlează mingea la câţiva centimetri distanţă. E greu să joci împotriva lor. De peste un deceniu fac asta. Eu am jucat şi i-am analizat. Când un fotbalist controlează mingea, iar mingea nu se dezlipeşte mai mult de 3-4-5 centimetri de gheata lui, e greu să-l contracarezi. La Şahtior am avut doi astfel de jucători. E vorba de Jadson şi de Teixeira. Revenind, succesul Barcelonei e succesul unei echipe care crede în ea. Barcelona a îndrăznit tot timpul şi a câştigat“, a adăugat Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite