A pornit "aspiratorul" de medalii. Româncele au câştigat primele distincţii la Europenele de gimnastică de la Sofia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gimnastele junioare, cu medaliile de bronz la gât FOTO romgym.ro
Gimnastele junioare, cu medaliile de bronz la gât FOTO romgym.ro

Bronzul cucerit de echipa de junioare a României şi argintul Laurei Jurcă, la individual compus, au fost primele medalii ale tricolorelor la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Sofia.

Mai întâi, miercuri, echipa de junioare a României a cucerit bronzul, adunând 164,972 puncte, la mică distanţă de Marea Britanie, cu 165,005 puncte, care a luat argintul. Pe primul loc a terminat Rusia, cu 168,262 puncte.

Duel aprig cu Rusia pentru supremaţie la CE de gimnastică, de la Sofia. Ce spune Octavian Bellu despre şansele la medalii ale româncelor

Vineri a fost rândul junioarei Laura Jurcă să demonstreze că gimnastica românească are viitor. Tricolora a luat argintul în finala de la individual compus, reuşind un punctaj foarte bun, 55,698 puncte. Cea mai strălucitoare medalie a fost cucerită de Anghelina Melnikova din Rusia (57,107 puncte), iar bronzul a fost câştigat de Elissa Downie din Marea Britanie (55,332 puncte). 

După concurs, Jurcă a declarat pentru Agerpres că medalia câştigată la Europene este cea mai importantă din cariera sa şi că aşteaptă cu nerăbdare finalele pe aparate, unde este încrezătoare că mai poate cuceri şi alte medalii.

România vrea un nou titlu european: naţionala feminină de gimnastică e în finala pe echipe. Ne batem iar cu Rusia

Sâmbătă este programată finala pe echipe la senioare, unde România se va bate cu Marea Britanie şi Rusia, iar duminică vor avea loc finalele pe aparate la senioare şi junioare, de unde tehnicienii români aşteaptă şi alte medalii ale româncelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite